Otium
Vecka 51
Med reservation för ändringar.
Veckans kvällsmats alternativ: Varma pannkakor med våningen sylt
Husman: Korv Stroganoff serveras med ångade brytbönor och potatismos
Dagens: Pasta Puttanesca - tomat, sardell, kapris, oliver, vitlök och jungfruolja
Dessert: Glassbåt
Kvällsmat: Hermanssons låda (VARM) serveras med våningens grönsaker
Husman: Stekt, panerad fisk med kall dillsås, ärtor, citron och kokt potatis
Dagens: Asiatisk kycklinggryta med kokosmjölk, röd curry och jasminris
Dessert: Chokladpudding toppad med vispad grädde
Kvällsmat: Potatis & rotfruktspytt serveras med stekt ägg
Husman : Ost & champnjongratinerad kassler serveras med potatismos
Dagens: Fiskgryta Bouillabaisse serveras med örtaioli och kokt potatis
Dessert: Ananas & apelsinkräm serveras med mjölk
Kvällsmat: Nubberöra på matjessill serveras med nykokt potatis
Husman: Vegas klassiska ärtsoppa med fläskbog samt grov senap
Dagens: Kökets färsrätt med gräddsås, lingon, varma grönsaker och kokt potatis
Dessert: Varma pannkakor med hemkokt sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Tunna skivor bräckt skinka serveras med äggröra och ostsmörgås
Husman: Syrliga isterband serveras med skånsk potatis och inlagda rödbetor
Dagens: Strimlad biff med bambuskott, gul lök och oystersås samt jasminris
Dessert: Vinbärskräm med mjölk
Kvällsmat: Ljummen ost & broccolipaj serveras med örtdressing och sallad
Husman: Brässerad fisk med hummerfond och grädde, blomkål och kokt potatis
Dagens: Gratinerad pasta med bladspenat, soltorkad tomat örter och färskost
Dessert: Citrusfromage
Kvällsmat: Stekta korvar med gurkmajonnäs och pommes frites
4:advent
Husman: Gryta på oxytterlår, champinjoner, syltlök och dragon samt kokt potatis
Dagens: Saffranskyckling med röd paprika, rödlök, franska örter samt kokt ris
Dessert: Rulltårtsbakelse med vispad grädde och syltade clementinklyftor
Kvällsmat: Rostad paprikasoppa serveras med våningens matiga smörgås