Omsorgen

Göteborgs stad

Otium

Vecka 2

Måndag

Veckans kvällsmats alternativ: Stekt/kokt korv med bröd, ketchup, senap

Husman: Frikassé på kycklinglårfilé, morötter och dill samt kokt potatis

Dagens: Grönsakslasagne

Dessert: Saftsoppa serveras med små kardemummaskorpor

Kvällsmat: Varm bondomelett med skinka, potatis, ost och sauterad lök

Tisdag

Husman: Krabbkakor med varm remouladsås, varma ärtor och kokt potatis

Dagens: Gryta på hjortskav, rotfrukter och rosmarin, lingon samt potatismos

Dessert: Ljummen ananaspaj med vaniljglass

Kvällsmat: Aprikoskompott med mjölk serveras med våningens matiga smörgås

Onsdag

Husman: Köttfärslimpa med gräddsås, lingon, varma grönsaker och kokt potatis

Dagens: Krämig fiskgryta med tomat, fänkål och rotfrukter samt kokt potatis

Dessert: Säsongens konserverade frukter

Kvällsmat: Bräckt korv serveras med persiljestuvad potatis (VARM) och senap

Torsdag

Husman: Vegas klassiska ärtsoppa med fläskbog och grov senap

Dagens: Pasta med sås på oxytterlår, skogssvamp, gul lök och crème fraiche

Dessert: Pannkakor med hemkokt sylt och vispad grädde

Kvällsmat: Krämig kycklingsallad på smörstekt toast

Fredag

Husman: Stekt strömming serveras med lingon och potatismos

Dagens: Pikant korvgryta med tomat, paprika och grädde samt potatismos

Dessert: Kökets val av dessert

Kvällsmat: Risgrynspudding med saftsås

Lördag

Husman: Ugnsbakad fisk med dill, rödlök och vitvinsås, ärtor samt kokt potatis

Dagens: Gryta på linser, färsk tomat, kokosmjölk, russin samt jasminris

Dessert: Chokladyoghurt med krisp

Kvällsmat: Kallskuret serveras med krämig potatissallad

Söndag

Husman: Gryta på oxytterlår, brynta rotfrukter, pilsner och timjan samt kokt potatis

Dagens: Pasta med sås på kyckling, savoykål, grädde, citron och dijonsenap

Dessert: Körsbärskompott med mjölk

Kvällsmat: Ostmixad broccolisoppa serveras med våningens matiga smörgås