Otium
Vecka 2
Veckans kvällsmats alternativ: Stekt/kokt korv med bröd, ketchup, senap
Husman: Frikassé på kycklinglårfilé, morötter och dill samt kokt potatis
Dagens: Grönsakslasagne
Dessert: Saftsoppa serveras med små kardemummaskorpor
Kvällsmat: Varm bondomelett med skinka, potatis, ost och sauterad lök
Husman: Krabbkakor med varm remouladsås, varma ärtor och kokt potatis
Dagens: Gryta på hjortskav, rotfrukter och rosmarin, lingon samt potatismos
Dessert: Ljummen ananaspaj med vaniljglass
Kvällsmat: Aprikoskompott med mjölk serveras med våningens matiga smörgås
Husman: Köttfärslimpa med gräddsås, lingon, varma grönsaker och kokt potatis
Dagens: Krämig fiskgryta med tomat, fänkål och rotfrukter samt kokt potatis
Dessert: Säsongens konserverade frukter
Kvällsmat: Bräckt korv serveras med persiljestuvad potatis (VARM) och senap
Husman: Vegas klassiska ärtsoppa med fläskbog och grov senap
Dagens: Pasta med sås på oxytterlår, skogssvamp, gul lök och crème fraiche
Dessert: Pannkakor med hemkokt sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Krämig kycklingsallad på smörstekt toast
Husman: Stekt strömming serveras med lingon och potatismos
Dagens: Pikant korvgryta med tomat, paprika och grädde samt potatismos
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmat: Risgrynspudding med saftsås
Husman: Ugnsbakad fisk med dill, rödlök och vitvinsås, ärtor samt kokt potatis
Dagens: Gryta på linser, färsk tomat, kokosmjölk, russin samt jasminris
Dessert: Chokladyoghurt med krisp
Kvällsmat: Kallskuret serveras med krämig potatissallad
Husman: Gryta på oxytterlår, brynta rotfrukter, pilsner och timjan samt kokt potatis
Dagens: Pasta med sås på kyckling, savoykål, grädde, citron och dijonsenap
Dessert: Körsbärskompott med mjölk
Kvällsmat: Ostmixad broccolisoppa serveras med våningens matiga smörgås