Omsorgen

Göteborgs stad

Otium

Vecka 35

Veckans kvällsmatsalternativ: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Med reservation för ändringar!

TRESTIFTELSER TACKAR FÖR ALLA FANTASTISKA ÅR VI FÅTT TILLSAMMANS!

Måndag

Husman: Stekt falukorv serveras med stuvad blomkål, senap och kokt potatis

Dagens: Pasta Puttanesca - tomat, sardell, kapris, olivolja, persilja, vitlök och oliver

Dessert: Konserverade frukter

Kvällsmål: Varma pannkakor serveras med hemkokt sylt samt våningens grönsaker

Tisdag

Husman: Kokt rimmad fisk serveras med "vit sås", lökfrästa brytbönor och kokt potatis

Dagens: Strimlad biff med bambuskott, ananas och oystersås samt jasminris

Dessert: Kökets val av dessert

Kvällsmål: Kalles varma kaviarfrestelse serveras med kokta ägghalvor

Onsdag

Husman: Ostgratinerad kassler med paprika, tomat och örtcréme samt kokt potatis

Dagens: Gryta på kycklinglever, sidfläsk, champinjoner och rödvin samt potatismos

Dessert: Sviskonkräm serveras med mjölk

Kvällsmål: Tunna skivor kalkonmortadella serveras fransk potatissallad

Torsdag

Husman: Klassisk köttsoppa kokt på oxytterlår serveras med våningens ostsmörgås

Dagens: Brässerad kyckling med tomat, mozzarella och basilika samt kokt ris

Dessert: Tunn hjärtevåffla serveras med hemkokt sylt och vispad grädde

Kvällsmål: Smörstekt blodpudding serveras med krämig lingonkål

Fredag

Husman: Pocherad lax serveras med vitvinsås, sockerärtor och dillslungad potatis

Dagens: Linsgryta med kokosmjölk, tomat och sultanrussin samt jasminris

Dessert: Prinsessbakelse

Kvällsmål: Räksmörgås på rågkaka med handskalade räkor och klassiska tillbehör

Lördag

Husman: Fiskfärsbiff serveras med varm remouladsås, glacerad morot och kokt potatis

Dagens: Murgh Makhani - Indisk kycklingrätt serveras med jasminris

Dessert: Saftsoppa serveras med små kardemummaskorpor

Kvällsmål: Stekta prinskorvar serveras med rödbetssallad och nykokt /stekt potatis

Söndag

Husman: Kålpudding serveras med sirapssky, lingonsylt och kokt potatis

Dagens: Saffransdoftande fiskgryta med vitt vin, fänkål och rotfrukter samt kokt potatis

Dessert: Syltad persika serveras med OVISPAD kardemummagrädde

Kvällsmål: Rosta paprikasoppa serveras med våningens matiga smörgåsar