Otium
Vecka 39
Med reservation för ändringar.
Veckans kvällsmats alternativ: Krämig tonfiskröra på rostat bröd samt grönsaker
Husman: Pasta serveras med krämig köttfärssås och kokta brytbönor
Dagens: Indisk linsgryta med blomkål, curry och kokosmjölk samt jasminris
Dessert: Päronkräm serveras med mjölk
Kvällsmat: Varma crepes fyllda med färskost & grönsaker, vinägrette samt sallad
Husman: Ugnsbakad fisk med paprika, grädde och ost serveras med kokt potatis
Dagens: Rödvinsbrässerad kyckling med champinjoner, sidfläsk, timjan samt potatismos
Dessert: Kokosmousse toppad med limemarinerad mango
Kvällsmat: Pytt i panna serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor
Husman: Pannbiff med brynt lök, gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis
Dagens: Vegetarisk moussaka
Dessert: Konserverade frukter
Kvällsmat: Risgrynspudding serveras med saftsås och ostsmörgås
Husman: Ärtsoppa kokt med fläskbog serveras med grov senap
Dagens: Pasta med krämig sås på oxytterlår, gul lök och skogssvamp
Dessert: Pannkakor serveras med hemkokt sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Bakad potatis fylld med skagenröra samt våningens grönsaker
Husman: Stekt strömming serveras med rårörda lingon och potatismos
Dagens: Kycklinglårfilé med aprikoser, mango chutney och ruccola samt pilaffris
Dessert: Mjölkchokladglass
Kvällsmat: Ljummen ost & broccolipaj serveras med örtdressing och säsongens sallad
Husman: Bohuslänsk fiskpudding serveras med smält smöt och dillslungade ärtor
Dagens: Ungersk gulasch serveras med crème fraiche och kokt potatis
Dessert: Lingoncheesecake i glas toppad med krossade digestivekex
Kvällsmat: Smörstekta prinskorvar serveras med VARM senapsås och nykokt potatis
Husman: Gratinerad kassler med champinjonsås, morot & purjolök samt kokt potatis
Dagens: Fisk & skaldjursgryta med räkor, musslor och vitt vin samt kokt potatis
Dessert: Kompott på höstäpple, kanel och farinsocker serveras med mjölk
Kvällsmat: Alla tiders godaste tomatsoppa serveras med våningens matiga smörgåsar