Omsorgen

Göteborgs stad

Otium

Vecka 40

Veckans kvällsmats alternativ: 

Varma pannkakor serveras med våningens sylt

Med reservation för ändringar.

Måndag

Husman: Kokt kyckling i currysås med morötter och gul lök serveras med ris

Dagens: Grönsakslasagne

Dessert: Dessert: Saftsoppa med röda vinbär och små kardemummaskorpor

Kvällsmat: Potatis & rotfruktspytt och stekt ägg

Tisdag

Husman: Laxbullar i dill/senapssås serveras med varma ärtor och kokt potatis

Dagens: Pasta med sås på oxytterlår, salami, timjan och rödvin

Dessert: Kökets val av dessert

Kvällsmat: Varm baconlåda från Östergötland samt våningens grönsaker

Onsdag

Husman: Smålänska isterband med stuvad blomkål, senap och kokt potatis

Dagens: Asiatisk fiskgryta med kokosmjölk, ingefära och limeblad samt jasminris

Dessert: Jordgubbskräm med mjölk

Kvällsmat: Inlagd sill med kokt ägg, gräddfil och rödlök samt nykokt potatis

Torsdag

Husman: Grönärtssoppa toppad med räk & pepparrotscréme

Dagens: Kyckling " Marengo" med champinjoner, örter, vitt vin samt kokt potatis

Dessert: Skånsk äppelkaka serveras med kökets vaniljsås

Kvällsmat: Gyllenstekta potatisbullar serveras med krämig lingonkål

Fredag

Husman: ChiliConCarne serveras med syrad grädde, nachochips och kokt ris

Dagens: Stekt, panerad fläskschnitzel med sky, ärtor, citron och kokt potatis

Dessert: Apelsinmousse

Kvällsmat: Tunna skivor kallskuret serveras med dansk potatissallad

Lördag

Husman: Havets wallenbergare med kall ägg/kaviarsås, glacerade ärtor och potatismos

Dagens: Pasta Carbonara

Dessert: Kanelbullens dag - nybakad kanelbulle till kaffet

Kvällsmat: Köttbullesmörgås på grov rågkaka med rödbetssallad och salladsblad

Söndag

Husman: Skånsk kalops serveras med inlagda rödbetor och kokt potatis

Dagens: Gräddbrässerad fisk med grov senap, pepparot och dill samt kokt potatis

Dessert: Aprikoskompott med mjölk

Kvällsmat: Ostmixad blomkålssoppa serveras med våningens matiga smörgåsar