Otium
Vecka 40
Veckans kvällsmats alternativ:
Varma pannkakor serveras med våningens sylt
Med reservation för ändringar.
Husman: Kokt kyckling i currysås med morötter och gul lök serveras med ris
Dagens: Grönsakslasagne
Dessert: Dessert: Saftsoppa med röda vinbär och små kardemummaskorpor
Kvällsmat: Potatis & rotfruktspytt och stekt ägg
Husman: Laxbullar i dill/senapssås serveras med varma ärtor och kokt potatis
Dagens: Pasta med sås på oxytterlår, salami, timjan och rödvin
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmat: Varm baconlåda från Östergötland samt våningens grönsaker
Husman: Smålänska isterband med stuvad blomkål, senap och kokt potatis
Dagens: Asiatisk fiskgryta med kokosmjölk, ingefära och limeblad samt jasminris
Dessert: Jordgubbskräm med mjölk
Kvällsmat: Inlagd sill med kokt ägg, gräddfil och rödlök samt nykokt potatis
Husman: Grönärtssoppa toppad med räk & pepparrotscréme
Dagens: Kyckling " Marengo" med champinjoner, örter, vitt vin samt kokt potatis
Dessert: Skånsk äppelkaka serveras med kökets vaniljsås
Kvällsmat: Gyllenstekta potatisbullar serveras med krämig lingonkål
Husman: ChiliConCarne serveras med syrad grädde, nachochips och kokt ris
Dagens: Stekt, panerad fläskschnitzel med sky, ärtor, citron och kokt potatis
Dessert: Apelsinmousse
Kvällsmat: Tunna skivor kallskuret serveras med dansk potatissallad
Husman: Havets wallenbergare med kall ägg/kaviarsås, glacerade ärtor och potatismos
Dagens: Pasta Carbonara
Dessert: Kanelbullens dag - nybakad kanelbulle till kaffet
Kvällsmat: Köttbullesmörgås på grov rågkaka med rödbetssallad och salladsblad
Husman: Skånsk kalops serveras med inlagda rödbetor och kokt potatis
Dagens: Gräddbrässerad fisk med grov senap, pepparot och dill samt kokt potatis
Dessert: Aprikoskompott med mjölk
Kvällsmat: Ostmixad blomkålssoppa serveras med våningens matiga smörgåsar