Omsorgen

Göteborgs stad

Otium

Vecka 42

Med reservation för ändringar.

Veckans kvällsmatsalternativ: Varma räkfyllda crêpes med sallad

Måndag

Husman: Korv Stroganoff serveras med varma färska brytbönor och potatismos

Dagens: Vegetariska biffar serveras med franska grönsaker och potatismos

Dessert: Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos toppad med vispad grädde

Kvällsmål: Varma pannkakor serveras med hemkokt sylt

Tisdag

Husman: Brässerad fisk med hummerfond, apelsin, timjan, ROSENKÅL samt kokt potatis
Dagens: Stekt rimmat fläsk serveras med brynt löksås och kokt potatis
Dessert: Vanilj & yoghurtpannacotta toppad med kryddrörda vinbär
Kvällsmål: Smörstekta köttbullar med makaroner, ketchup och våningens grönsaker

Onsdag

Husman: Gryta på oxytterlår, champinjoner, syltlök och grönpeppar samt kokt potatis
Dagens: Tysinger Bratwurst serveras med Alsacepotatis och grov senap
Dessert: Gammaldags fruktkompott serveras med mjölk
Kvällsmål: Janssons berömda frestelse (VARM) serveras med ostsmörgås

Torsdag

Måltidens dag, i år skapad av Pelle Danielsson

Förrött: Honungsgravad lax på kavring med hovmästarsås, solroskärnor och pepparrot

Husman: Långbakad karré med kantarellsås, citruskokt kål och rostad potatis

Dessert: Äppel & kanelkaka, inkokt rosmarinäpple och kallrörd vaniljcrème

Kvällsmål: Krämig kycklingsallad på rostat bröd serveras med våningens grönsaker

Fredag

Husman: Kokt köttkorv med grov senapssås, glacerade ärtor och kokt potatis

Dagens: Bohuslänsk fiskfrikassé med vitt vin, grädde och örter samt kokt potatis

Dessert: Glass med strössel

KväIIsmål: Pizza Hawaii ( skinka och ananas ) serveras med vitkålssallad

Lördag

Husman: Pasta med krämig sås på rökt lax, bladspenat, parmesan och crème fraiche

Dagens: Kökets färsrätt med gräddsås, lingon, varma grönsaker och kokt potatis

Dessert: Körsbärsfromage

Kvällsmål: Tunna skivor kokt skinka serveras med legymsallad och nykokt potatis

Söndag

Husman: Brässerad kyckling med skogssvamp, fänkål och rosmarin samt kokt potatis

Dagens: Torekovs senapsill serveras med kokt ägg, rödlök och kokt potatis

Dessert: syltad persika serveras med ovlsPAD kardemummagrädde

KväIIsmåI: Slät potatis & purjolökssoppa serveras med våningens matiga smörgåsar