Otium
Vecka 47
Veckans kvällsmats alternativ: Stekta/kokta korvar med bröd, senap och ketchup
Husman: Kokt köttkorv med rotmos och senap
Dagens: Gratinerad pasta med bladspenat, soltorkad tomat, örter och färskost
Dessert: Saftsoppa serveras med små kardemummaskorpor
Kvällsmat: Varm bondomelett med rökt skinka, potatis, sauterad lök och persilja
Husman: Kokt fisk serveras med "vit sås", glacerade morötter och kokt potatis
Dagens: Sojastekt kyckling med vitkål, morot, mangoyoghurt och jasminris
Dessert: Veronicas mjuka äppelkaka toppad med vispad grädde
Kvällsmat: Varm risgrynsgröt med mjölk, kanel och socker samt matig smörgås
Husman: Pannbiff serveras med dragonsås och stekt kulpotatis
Dagens: Indisk linsgryta med Madrascurry, kokosmjölk, blomkål samt basmatiris
Dessert: Ananas & apelsinkräm serveras med mjölk
Kvällsmat: Varma räkfyllda crêpes med örtdressing och säsongens sallad
Husman: Vegas klassiska ärtsoppa med fläskbog serveras med grov senap
Dagens: Pasta med krämig sås på lax, bladspenat, parmesan och crème fraiche
Dessert: Pannkakor med hemkokt sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Ostgratinerade smörgåsar med champinjonstuvning samt våningens sallad
Husman: Frikassé på kyckling, spetskål, citron och dill serveras med kokt potatis
Dagens: Stekt salt sill serveras med brynt löksås och kokt potatis
Dessert: Glass med strössel
Kvällsmat: Ljummen tacopaj med gräddfil och våningens grönsaker
Husman: Bohuslänsk fiskpudding serveras med smält smör och gröna ärtor
Dagens: Viltskavsgryta med rotfrukter och rosmarin, lingon samt potatismos
Dessert: Hjortronkesella toppad med krossade digestivekex
Kvällsmat: Tunna skivor kokt skinka med legymsallad och nykokt potatis
Husman: Biff Stroganoff serveras med saltgurka och potatismos
Dagens: Gratinerad kassler med paprika, tomat och örtcrème samt ris
Dessert: Konditoribit till kaffet
Kvällsmat: Krämig rotfruktssoppa serveras med våningens matiga smörgåsar