Omsorgen

Göteborgs stad

Restaurang Elias

Vecka 51

Måndag

Lunch 1:     Isterband serveras med dillstuvad potatis *inlagda rödbetor* och broccoli

Lunch 2:     Laxquneller serveras med hummersås och potatis samt broccoli     

Tisdag

Lunch 1:     Panerad stekt strömming serveras med potatismos, skirat smör, rårörda lingon och ärtor

Lunch 2:     Kycklinggryta med grönsaker, kokos och citrongräs serveras med basmatiris

Onsdag

Lunch 1:     Ugnsstekt kassler serveras med potatis, champinjonsås och morötter

Lunch 2:      Sojafärssås serveras med spagetti och riven ost samt morötter

Torsdag

Lunch 1:     Saffransdoftande fisksoppa servereras med aioli och bröd    

Dessert:     Kökets egen gjorda apelsindoftande ostkaka serveras med bärsylt och vispad grädde

                   (ingår i soppan)

Lunch 2:     Lasagne serveras med  fetaostkräm och vitkålssallad  

Fredag

Lunch 1:     Pannbiff med bacon i serveras med potatis, timjanskysås och rårivna morötter

Lunch 2:     Fisk Florentine (spenat- och osttäcke) serveras med potatismos och rårivna morötter    

Lördag

Lunch 1:     Helstekt kotlettrad serveras med klyftpotatis, pepparsås och haricots verts       

Lunch 2:     Kökets val

Söndag

Lunch 1:     Coq au vin (fransk kycklinggryta med rödvin) serveras med ris och bukettgrönsaker        

Lunch 2:     Kökets val