Omsorgen

Göteborgs stad

Restaurang Elias

Vecka 40

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Käsekrainer (ostfylldkorv) serveras med senapsstuvad potatis samt vitkålssallad med morot och paprika  

Lunch 2: Fiskgryta med smak av kokos, koriander, chili och lime serveras med basmatiris samt vitkålssallad med morot och paprika    

Tisdag

Lunch 1: Fiskfärsbiffar med sej- och laxfärs serveras med potatismos och smörsås samt ärtor    

Lunch 2: Grekisk kycklinggryta serveras med ris och gröna ärtor 

Onsdag

Lunch 1: Lasagne med svamp, spenat och taleggio serveras med örtaioli och ruccolasallad  

Lunch 2: Köttfärsgryta med svamp serveras med potatis och ruccolasallad

Torsdag

Lunch 1: Bondsoppa med fläskbog och grönsaker serveras med nybakt bröd och ost

Dessert: Plättar serveras med kolagrädde (ingår i soppan)

Lunch 2: Tortellini med tomat och mozzarella serveras med ostsås och svampsymfoni med spenat samt kokta morötter

Fredag

Lunch 1: Kålpudding serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och slottsgrönsaker 

Lunch 2: Vegetarisk Spetsofai (Grekisk gryta med vegetarisk korv och paprika) serveras med ris och slottsgrönsaker

Lördag

Lunch 1: Fisk med krämigt täcke med soltorkade tomater och squash serveras med potatismos och sockerärtor 

Lunch 2: Kökets val  

Söndag

Lunch 1: Nötstek serveras med rostad potatis och örtsås och tricoloremix med vaxbönor 

Lunch 2: Kökets val