Omsorgen

Göteborgs stad

Restaurang Elias

Vecka 45

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis och broccoli

Lunch 2: Laxquneller serveras med potatis, hummersås och broccoli

Tisdag

Lunch 1: Stekt panerad strömming serveras med potatismos, skirat smör och rårörda lingon samt rårivna morötter

Lunch 2: Oxbringa serveras med potatis, pepparrotssås och rårivna morötter 

Onsdag

Lunch 1: Ugnsstekt kassler serveras med potatis, champinjonsås och grön grönsaksblandning 

Lunch 2: Vegetarisk Tikka masala serveras med basmatiris och grön grönsaksblandning     

Torsdag

Lunch 1: Saffransdoftande fisksoppa serveras med aioli och nybakt bröd samt ost 

Dessert: Gustav Adolf bakelse (ingår i soppan)

Lunch 2: Pastagratäng med kyckling, soltorkade tomater och fetaost serveras med spenatsallad    

Fredag

Lunch 1: Rökt pannbiff med bacon serveras med potatis, timjanskysås och kokta morötter  

Lunch 2: Sojafärssås toppad med riven ost serveras med spagetti och kokta morötter   

Lördag

Lunch 1: Helstekt kotlettrad serveras med örtgräddsås, potatis och haricots verts   

Lunch 2: Kökets val        

Söndag

Lunch 1: Coq au vin (fransk kycklinggryta) serveras med ris och grillade grönsaker   

Lunch 2: Kökets val