Restaurang Elias
Vecka 50
Lunch 1: Köttkorv serveras med rotmos och senapscrème samt broccoli
Lunch 2: Krämig fisksoppa serveras med bröd
Dessert: Fruktcocktail serveras med vispad grädde (ingår i soppan)
Lunch 1: Bohuslänsk fiskgryta serveras med potatismos och rårivna morötter
Lunch 2: Kåldolmar serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och rårivna morötter
Nobellunch pris för trerätters 164 kronor
Förrätt: Saltbakade svenska betor serveras med Chevrékräm toppad med honung och rostade pumpakärnor
Varmrätt: Kycklingterrin serveras med brynt kycklingsky, potatisbakelse och en ragu på sojabönor, svamp,
rotselleri samt svenska äpplen
Dessert: Vaniljkokta svenska plommon serveras med kanelkryddas mascarponekräm
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med köttkorv, senap och bröd
Dessert: Pannkakor serveras med hallongrädde (ingår i soppan)
Lunch 2: Havets lasagne serveras med citronaioli och blandsallad
Lunch 1: Baconinlindad köttfärslimpa serveras med potatis, äppelgräddsås och morötter
Lunch 2: Chili sin carne serveras med ris, crème fraiche och morötter
Lunch 1: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med potatismos och sockerärtor
Lunch 2: Kökets val
Lunch 1: Boeuf bourguignon serveras med potatis och romanescoblandning
Lunch 2: Kökets val