Omsorgen

Göteborgs stad

Restaurang Elias

Vecka 50

Måndag

Lunch 1: Köttkorv serveras med rotmos och senapscrème samt broccoli

Lunch 2: Krämig fisksoppa serveras med bröd     

Dessert: Fruktcocktail serveras med vispad grädde (ingår i soppan)

Tisdag

Lunch 1: Bohuslänsk fiskgryta serveras med potatismos och rårivna morötter

Lunch 2: Kåldolmar serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och rårivna morötter

Onsdag

Nobellunch pris för trerätters 164 kronor

Förrätt:    Saltbakade svenska betor serveras med Chevrékräm toppad med honung och rostade pumpakärnor

Varmrätt: Kycklingterrin serveras med brynt kycklingsky, potatisbakelse och en ragu på sojabönor, svamp,

                rotselleri samt svenska äpplen 

Dessert:  Vaniljkokta svenska plommon serveras med kanelkryddas mascarponekräm

Torsdag

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med köttkorv, senap och bröd  

Dessert: Pannkakor serveras med hallongrädde (ingår i soppan)  

Lunch 2: Havets lasagne serveras med citronaioli och blandsallad  

Fredag

Lunch 1: Baconinlindad köttfärslimpa serveras med potatis, äppelgräddsås och morötter     

Lunch 2: Chili sin carne serveras med ris, crème fraiche och morötter      

Lördag

Lunch 1: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med potatismos och sockerärtor        

Lunch 2: Kökets val    

Söndag

Lunch 1: Boeuf bourguignon serveras med potatis och romanescoblandning        

Lunch 2: Kökets val