Omsorgen

Göteborgs stad

Restaurang Matstället

Vecka 23

Måndag

Lunch 1: Fylld frukostkorv med stuvad blomkål serveras med kokt potatis & minimorötter

Lunch 2: Kikärtsbiff med vitlökssås serveras med kokt potatis & minimorötter

Dessert: Citronfromage  

 

Tisdag

Lunch 1:Panerad fisk med kall ägg & ansjovissås serveras med kokt potatis och gröna ärtor

Lunch 2: Fläskköttsgryta med svamp serveras med ris & gröna ärtor 

Dessert: Blåbärssmoothie 

 

Onsdag

Lunch 1: Lasagne serveras med rivna morötter

Lunch 2: Kroppkakor med skirat smör serveras med rårörda lingon 

Dessert: Kladdkaka med grädde

 

Torsdag

Lunch 1: Kycklingsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg

Lunch 2: Broccoli & skinkpaj serveras med Rhode Islanddressing och grönsallad 
Dessert: Rabarberpaj med vaniljvisp 

 

Fredag

Nationaldagen 

Förrätt: Ceviche med räkor, rökt lax, avokado & lime serveras med örtkräm och tortillachips

Varmrätt: Rökrimmat majskycklingbröst med dill och fänkålspicklad pärllök smaksatt med färsk persilja serveras med potatisbakelse och basilikasmörsås  

Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse på mandelbotten toppad med färska jordgubbar & mynta

 

Lördag

Lunch: Kålpudding med gräddsås serveras med kokt potatis och lingonsylt 

Dessert: Fläderpannacotta 

 

Söndag

Lunch: Citronkyckling med örter serveras med ris och romanesco

Dessert: Glassbåt