Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 40

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Käsekrainer (ostfylldkorv) serveras med senapsstuvad potatis samt vitkålssallad med morot och paprika  

Lunch 2: Fiskgryta med smak av kokos, koriander, chili och lime serveras med basmatiris samt vitkålssallad med morot och paprika  

Dessert: Apelsinkvarg serveras med chokladkaksmulor  

Kvällsmat: Skånsk äggakaka (V) serveras med rårörda lingon (K)

Tisdag

Lunch 1: Fiskfärsbiffar med sej- och laxfärs serveras med potatismos och smörsås samt ärtor    

Lunch 2: Grekisk kycklinggryta serveras med ris och gröna ärtor 

Dessert: Ryttarkaka (chokladkaka med kokostosca)

Kvällsmat: Broccolisoppa (V) serveras med baconsmul (V) och nybakt bröd 

Onsdag

Lunch 1: Lasagne med svamp, spenat och taleggio serveras med örtaioli och ruccolasallad  

Lunch 2: Köttfärsgryta med svamp serveras med potatis och ruccolasallad   

Dessert: Päronkräm serveras med kardemummagrädde  

Kvällsmat: Patentsmörgås serveras med *ketchup* och *senap* (bröd, stek falukorv (V), stekt ägg (V)

Torsdag

Lunch 1: Bondsoppa med fläskbog och grönsaker serveras med nybakt bröd 

Lunch 2: Tortellini med tomat och mozzarella serveras med ostsås och svampsymfoni med spenat samt kokta morötter  

Dessert: Plättar serveras med kolagrädde  

Kvällsmat: Gratäng med blomkål, broccoli, potatis och skinka (V) serveras med rårivna morötter 

Fredag

Lunch 1: Kålpudding serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och slottsgrönsaker 

Lunch 2: Vegetarisk Spetsofai (Grekisk gryta med vegetarisk korv och paprika) serveras med ris och slottsgrönsaker 

Dessert: Jordgubbssoppa med vaniljglass    

Kvällsmat: Drumsticks (V) serveras med klyftpotatis (V) och coleslaw (K)

Lördag

Lunch 1: Fisk med krämigt täcke med soltorkade tomater och squash serveras med potatismos och sockerärtor 

Dessert: Kanelbullesockerkaka serveras med vaniljvisp    

Kvällsmat: Räkcrêpes (V) serveras med dillcrème (K) och blandsallad

Söndag

Lunch 1: Nötstek serveras med rostad potatis och örtsås och tricoloremix med vaxbönor 

Dessert: Brylépudding    

Kvällsmat: Köttfärsfrestelse (V)