Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 41

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Stekt falukorv serveras med potatis, pepparrotssås och broccoli

Lunch 2: Potatis- och purjolökssoppa serveras med nybakt bönbröd 

Dessert: Fruktcocktail serveras med vispad grädde  

Kvällsmat: Ugnspannkaka (V) serveras med vitkålslingon 

Tisdag

Lunch 1: Stekt panerad sejfilé serveras med potatismos, tartarsås samt vitkålssallad med fänkål och dill

Lunch 2: Pastasås Carbonara serveras med spagetti samt vitkålssallad med fänkål och dill   

Dessert: Tigerkaka

Kvällsmat: Ängamat (V) serveras med nybakt bröd 

Onsdag

Lunch 1: Krämig kreolsk kycklinggryta (med oliver, syltlök, inlagdgurka och korvslantar) serveras med ris och kokta morötter

Lunch 2: Vegetarisk flygande Jakob serveras med basmatiris och kokta morötter

Dessert: Blåbärssoppa serveras med citrongrädde  

Kvällsmat: Bondomelett med paprika och skinka (V) serveras Sauce Verte (K)    

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa med vin och dill serveras med nybakt bröd  

Lunch 2: Kasslergratäng (innehåller potatis) serveras med grön grönsaksblandning 

Dessert: Baskisk cheesecake serveras med körsbärskompott   

Kvällsmat: Gräddstuvad pytt i panna (V) serveras med stekt ägg (V)  

Fredag

Lunch 1: Pannbiff med stekt lök serveras med potatis, gräddsås och spenatsallad

Lunch 2: Italiensk fisk med basilikatäcke serveras med pasta och spenatsallad 

Dessert: Toscapäron serveras med vispad grädde 

Kvällsmat: Bakad potatis (V) serveras skagenröra (K)

Lördag

Lunch 1: Slottsgryta serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker 

Dessert: Ängladessert (kakor täckta med lingongrädde)     

Kvällsmat: Lökpaj (V) servers med Rohde Islanddressing (K) och blandsallad

Söndag

Lunch 1: Helstekt fläskytterfilé serveras med ädelostsås, rostad potatis och haricots verts  

Dessert: Brylépudding    

Kvällsmat: Köttbullesmörgås (K)