Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 1

Måndag

Lunch 1:      Stekt falukorv serveras med potatis och gräddstuvad grönkål samt rårivna morötter

Lunch 2:      Fiskbullar serveras med dillsås, potatis och rårivna morötter     

Dessert:       Exotisk fruktsallad serveras med vispad grädde  

Kvällsmat 1: Gräddstuvad pytt i panna (V) serveras med stekt ägg (V)   

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med currysmak (V) serveras med bröd  

Tisdag

Lunch 1:       Fisk Bordelaise serveras med potatismos, smörsås och ärtor

Lunch 2:       Spagetti och köttfärssås serveras med riven ost och ärtor   

Dessert:       Tigerkaka med apelsinsmak serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Mannagrynspudding (V) serveras med saftsoppa (K) 

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med currysmak (V) serveras med bröd 

Onsdag

Nyårsafton 3 rätters lunch

Förrätt:        Västerbotten paj och laxtartar

Huvudrätt:   Stekt vildsvin serveras med gräddsås med enbär, pommes Anna, rödlöksmarmelad

och smörfrästa haricots verts

Dessert:      Crème caramell serveras med körsbärskompott

Kvällsmat 1:Skagensmörgås (Skagenröra, bröd, sallad, ägg, dill, citron)

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med currysmak (V) serveras med bröd 

Torsdag

Nyårsdagen

Lunch:        Ångad rimmad torskrygg serveras med potatis, saffransbuljong och grönsaker      

Dessert:      Arrakssmakande chokladmousse serveras med kaksmulor

Kvällsmat 1: Husets pizza (V) serveras med pizzasallad och kall vitlökssås

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med currysmak (V) serveras med bröd 

Fredag

Lunch 1:     Kreolsk kycklinggryta serveras med ris och bukettgrönsaker

Lunch 2:     Citrusfisk serveras med potatismos, kall dillsås och bukettgrönsaker

Dessert:      Björnbärssoppa med vaniljglass

Kvällsmat 1: Bondomelett (V) serveras med örtsås (K)

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd

Lördag

Lunch 1:     Helstekt fläskytterfilé serveras med grönpepparsås, rostad potatis och kokta morötter

Dessert:      Äppelpaj serveras med vaniljsås  

Kvällsmat 1: Lökpaj med ädelost (V) serveras med sallad och Rhode Islanddressing (K)   

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd

Söndag

Lunch 1:       Biff Stroganoff serveras med ris och saltgurka samt grön grönsaksblandning          

Dessert:       Chokladpudding serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Blomkål- och broccoligratäng med skinka (V)  

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd