Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 13

Måndag
Stekt fläsk serveras med potatis, löksås och kokt blomkål
Fiskbullar med dillsås serveras med potatis och kokt blomkål
Dessert: Fruktcocktail serveras med vispad grädde
Kvällsmat: Kycklingpytt (V) serveras med stekt ägg (V) och *rödbetor*
Tisdag
Stekt panerad makrill serveras med potatis och stuvad spenat samt rårivna morötter
Korvgryta med curry och äpple serveras med ris och rårivna morötter
Dessert: Våffla serveras med bärsylt och *vispad grädde*
Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med nybakt bröd och *ost*
Onsdag
Italiensk kycklinggratäng serveras med ris samt kockens val av råkost
Majsplättar med gräddfil och ost serveras med kesoröra och kökets val av råkost
Dessert: Plommonkräm serveras med
Kvällsmat: Lax- och potatissallad (K) serveras med grönsallad och bröd
Torsdag
Gulaschsoppa serveras med crème fraiche och nybakt bröd
Grönsaksmoussaka serveras med vitlöksmarinerade oliver med smak av citron samt spenatsallad
Dessert: Banoffeepaj
Kvällsmat: Knackvurst (V) serveras med potatismos (V) och senapscrème (K)
Fredag
Köttfärssås serveras med spagetti och riven ost samt grönsaksblandning med ärter, majs och paprika
Bohuslänsk fiskpudding serveras med potatis, skirat smör och grönsaksblandning med ärter, majs och paprika
Dessert: Körsbärskompott serveras med havrecrunch
Kvällsmat: Omelett (V) serveras med sparrisstuvning (V)
Lördag
Fänbkålsbakad torskfilé serveras med dillkryddat potatismos, vitvinssås och haricots verts
Dessert: Bärkaka serveras med vaniljvisp
Kvällsmat: Raggmunk (V) serveras med stekt bacon (V)
Söndag
Örtkryddad fläskkarré serveras med potatis, gräddsås och rostade morötter
Dessert: Moccamousse
Kvällsmat: Kycklingfrestelse (V)