Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 15

Måndag
Fläskkorv serveras med rotmos, senapssås och morotssallad
Laxquneller serveras med potatis, hummersås och morrotssallad
Dessert: After eight päron serveras med vaniljgrädde
Kvällsmat: Laxomelett (V) serveras med ninonsås (K)
Tisdag
Pocherad koljafilé, serveras med potatismos, smörsås och ärtor
Nasigoreng med strimlad kyckling serveras med sweet chilicrème
Dessert: Mazarinkaka med jordgubbsglasyr
Kvällsmat: Sötpotatissoppa med lime (V) serveras med nybakt bröd
Onsdag
Flygande Jacob med banan och bacon serveras med ris och jordnötter samt rostad blomkål
Morotsbiff serveras med potatis och kall örtsås samt rostad blomkål
Dessert: Fruktkräm med aprikos, ananas, äpple och russin
Kvällsmat: Varm smörgås med champinjonstuvning (V)
Torsdag
Fisksoppa smaksatt med saffran serveras med aioli och nybakt bröd
Sjömansbiff serveras med ruccolasallad
Dessert: Brödpudding serveras med vaniljsås
Kvällsmat: Pytt i panna (V) serveras med stekt ägg (V)
Fredag
Rökt pannbiff med stekt lök serveras med gräddsås och potatis samt brytbönor
Mexikansk böngryta serveras med basmatiris och brytbönor
Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat: Lunchkorv (V) serveras med potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)
Lördag
Bryggargryta på nötbog serveras med potatis och bukettgrönsaker
Dessert: Kladdkaka serveras med vispad grädde
Kvällsmat: Lök- och ansjovispaj (V) serveras med trädgårdssallad
Söndag
Skinkstek serveras med äppelgräddsås, rostad potatis och brysselkål
Dessert: Mangopannacotta med hallonsylt
Kvällsmat: Kycklingspett (V) serveras med potatis- och rotfruktsgratäng (V)