Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 2

Måndag
Rimmad torskfilé serveras med brynt smör och kokt potatis samt kokta sockerärtor
Dessert: Saffranskladdkaka serveras med vispad ligongrädde
Kvällsmat: Rotfruktsplätta (V) med kesoröra (K) och grönsallad (K)
Tisdag
Korv stroganoff serveras med pasta fusilli och vitkålssallad med fänkål, dill och citron
Stekt panerad rödspätta serveras med dansk remouladsås och kokt potatis samt vitkålssallad med fänkål ,dill och citron
Dessert: Fruktkeso
Kvällsmat: Minestronesoppa (V) med nybakt bröd
Onsdag
Köttbullar serveras med gräddsås , rårörda lingon och kokt potatis samt pressgurka
Dhal Indisk linsgryta serveras med raita indisk yoghurtsås och Basmatiris
Dessert: Plommonkräm
Kvällsmat: Omelett med räkstuvning (V)
Torsdag
Thai kycklingsoppa serveras med nybakt bröd
Vegetarisk lasagne serveras med örtsås och spenatsallad med gurka och tomat
Dessert: Chokladkaka
Kvällsmat: Bakad potatis (V) med skagenröra (K)
Fredag
Skånsk kalops serveras med potatis, *rödbetor* och gröna ärtor
Lutfisk serveras med béchamelsås, potatis och gröna ärtor
Dessert: Rabarber-& jordgubbskompott serveras med vaniljglass
Kvällsmat: Hamburgare (V) med bröd, potatismos (V)och dressing (K)samt sallad (K)
Lördag
Senapsbakad sejfilé serveras med örtsås och kokt potatis och kokta sockerärtor
Dessert: Björnbärsfromage med havre-& kokosmulor
Kvällsmat: Lökpaj (V) med tomatsallad (K)
Söndag
Skinkstek serveras med äpplegräddsås och kokt potatis samt romanescoblandning
Dessert: Hallonpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Falufrestelse (V)