Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 2

med reservation för ändringar 

Måndag

Lunch 1:     Ugnsstekt laxfilé serveras med potatis, Sandefjordsås och smörslungade sockerärtor med dill

Dessert:      Marängsviss (glass, chokladsås, maränger, banan)

Kvällsmat 1: Rostbiff (K) serveras med potatissallad (K) och rostad lök   

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd  

Tisdag

Lunch 1:     Wallenbergare serveras med brynt smör, potatispuré och ärtor

Dessert:      Chokladpannacotta med apelsinssås

Kvällsmat 1: Rösti (V) serveras med romsås (K) och blandsallad

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd  

Onsdag

Lunch 1:     Hönsköttbullar serveras med potatis, örtgräddsås och broccoli

Lunch 2:     Indisk Dahl (linsgryta) serveras med basmatiris, yoghurt och pitabröd samt broccoli

Dessert:      Skogsbärskräm  

Kvällsmat 1: Äggakaka (V) serveras med rårörda lingon

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd  

 

Torsdag

Lunch 1:     Minestronesoppa (tomatbas, nötfärs, pasta, grönsaker) servera med bröd  

Lunch 2:     Morotslasagnette serveras med sause verte och blandsallad     

Dessert:      Ålandspannkaka serveras med sviskonkompott och vispad grädde

Kvällsmat 1: Bierwurst (V) serveras med potatismos (V) och surkål (V)

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd  

Fredag

Lunch 1:     Skånsk kalops serveras med potatis och rostade rödbetor  

Lunch 2:     Mandelfisk serveras med potatismos och smörsås samt rostade rödbetor

Dessert:      Äpple- och päronsoppa serveras med mandelbiskvier  

Kvällsmat 1: Gubbröra (K) serveras med kavring och sallad  

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa(V) serveras med vitlöksbaguette (V)

Lördag

Lunch 1:     Örtöverbakad fiskfilé serveras med potatismos och kokta morötter   

Dessert:      Mjuk persikokaka serveras med vaniljsås   

Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) och kycklingröra (K)

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa(V) serveras med vitlöksbaguette (V)

Söndag

Lunch 1:     Plommonsmakande fläskkarré serveras med gräddsås och potatis samt brysselkål         

Dessert:      Drottningsmousse

Kvällsmat 1: Baconlåda (V)   

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa(V) serveras med vitlöksbaguette (V)