Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 20

Måndag
Korvstroganoff serveras med ris och rostade grönsaker
Citrusfisk serveras med potatismos och gräslökscrème samt rostade grönsaker
Dessert: Persikohalva serveras med hallongrädde
Kvällsmat: Rotfruktsplättar (V) serveras med kesoröra (K) och grönsallad
Tisdag
Pocherad torskfilé serveras med potatis, ägg- och persiljesås samt ärtor
Köttfärsgryta med svamp serveras med potatismos och ärtor
Dessert: Morotskaka
Kvällsmat: Minestronesoppa (V) serveras med nybakt bröd
Onsdag
Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och rårivna morötter
Dahl (indisk linsgryta) serveras med basmatiris, raita (yoghurtsås) och rårivna morötter
Dessert: Blåbärscrêpes serveras med citrongrädde
Kvällsmat: Omelett (V) serveras med rökt makrill och pepparrotskräm (K)
Torsdag
Nudelsoppa med kyckling smaksatt med lime serveras med nybakt bröd
Laxpudding serveras med skirat smör och sockerärtor
Dessert: Kökets ostkaka serveras med bärsylt
Kvällsmat: Bakad potatis (V) serveras med skinkröra (K)
Fredag
Skånsk kalops serveras med potatis, *rödbetor* och broccoli
Morotslasagnette med keso serveras med kall örtsås och broccoli
Dessert: Äpple- och kanelkompott serveras med vaniljvisp
Kvällsmat: Köttbullesmörgås (K)
Lördag
Ugnsbakad fiskfilé med västerbottenost serveras med potatis, stuvad spetskål och smörslungade morötter
Dessert: Chokladmousse serveras med apelsinsås
Kvällsmat: Falufrestelse (V)
Söndag
Fransk kycklinggryta med dragon och äpple servera med rostad potatis och romanescoblandning
Dessert: Rabarber- och jordgubbspaj med kokos serveras med vaniljsås
Kvällsmat: Nötfärsbiff (V) serveras med potatisgratäng (V)