Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 23

Med reservation för ändringar

Måndag
Lunchkorv serveras med senapsstuvad potatis samt spenatsallad med tomat och gurka
Fisk Benedictine serveras med potatismos och skirat smör samt spenatsallad med tomat och gurka
Dessert: Vaniljglass serveras med hallon- och lakritssås
Kvällsmat: Köttfärscrêpes (V) serveras med romansallad och rostad vitlöksdressing (K)
Tisdag
Fiskfärsbiff serveras med potatis och vitvinssås samt ärtor
Grekisk kycklinggryta serveras med ris och ärtor
Dessert: Vaniljrutor
Kvällsmat: Brocolli- och potatissoppa (V) serveras med nybakt bröd
Onsdag
Kålpudding serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och rårivna morötter
Vegetarisk piccata serveras med soltorkad tomatsås och ris samt rårivna morötter
Dessert: Päronkräm serveras med kardemumma grädde
Kvällsmat: Frittata (V) (korv och grönsaksgratäng) serveras med tomatsallad
Torsdag
Köttsoppa serveras med pepparrotsvisp och nybakt bröd
Vegetarisk lasagne serveras med örtaioli och vitkålssallad
Dessert: Pannkakor med bärsylt
Kvällsmat Baconlåda (V) serveras med sallad
Fredag

Nationaldagen (förbeställs innan 30 maj kostar 164 kr/person)

Förrätt: Chevichè på räkor och rökt lax serveras med örtcrème och tortillachips
Lunch: Rimmat kycklingbröst serveras med potatisbakelse, basilikasmörsås samt fänkålspicklad pärllök
Dessert: Jordgubbsbakelse på mandelbotten

Kvällsmat: Laxpaté (K) serveras med bröd och romsås (K)

Lördag

Pingstafton
"Förrätt Rostad sparris med fetaost och mandel"


Bakad torskfilé serveras med dillryddat potatismos, skirat pepparrotssmör och sockerärtor

Dessert: Inkokta päron serveras med vaniljglass och chokladsås 
Kvällsmat: Rostbiff (K) och potatissallad (K) 
Söndag
Nötstek serveras med rostad potatis, örtgräddsås samt tricolore med vaxbönor
Dessert: Skördepaj serveras med vaniljvisp
Kvällsmat: Drumsticks (V) serveras med ajvardressing (K) och klyftpotatis (V)