Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 3

Med reservation för ändringar. 

Måndag

Lunch 1:     Korvstroganoff serveras med ris och bukettgrönsaker

Lunch 2:     Stekt spätta serveras med potatis, remouladsås och bukettgrönsaker

Dessert:      Persika halva serveras med hallongrädde

Kvällsmat 1: Köttfärscrepes (V) serveras med sallad

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd  

Tisdag

Lunch 1:     Bohuslänsk fiskpudding (sej och lax) serveras med potatis, skirat smör och ärtor

Lunch 2:     Fläskbogsgryta med plommon serveras med potatis och ärtor

Dessert:      Mazarinkaka med hallonglasyr

Kvällsmat 1: Lunchkorv (V) potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd  

Onsdag

Lunch 1:     Stekt fläsk serveras med potatis och bruna bönor samt broccoli

Lunch 2:     Tomatrisotto serveras med baguette och broccoli

Dessert:      Plommonkräm  

Kvällsmat 1: Makrillsröra (K) serveras med bröd och krispsallad

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd  

Torsdag

Lunch 1:     Fransk fisksoppa (sej, räkor och vitt vin) servera med bröd  

Lunch 2:     Sjömansbiff (innehåller potatis) serveras med saltgurka och spenatsallad     

Dessert:      Blåbärscrepes serveras med citrongrädde

Kvällsmat 1: Makaronipudding med kalkon (V)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd  

Fredag

Lunch 1:     Pannbiff med stekt lök serveras med potatis och gräddsås samt rårivna morötter  

Lunch 2:     Fiskgryta med kokos och lime serveras med basmatiris och rårivna morötter

Dessert:      Äppelkompott med kanel serveras med vaniljglass  

Kvällsmat 1: Spenatomelett (V) serveras med ninonsås (K)

Kvällsmat 2: Smakrik linssoppa (V) med inspiration från Indien serveras med pitabröd (V)

Lördag

Lunch 1:     Herrgårdskyckling serveras med stekt potatis och haricots verts

Dessert:      Kladdkaka serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Potatisgratäng med skinka och tomat (V) servers med sallad  

Kvällsmat 2: Smakrik linssoppa (V) med inspiration från Indien serveras med pitabröd (V)

Söndag

Lunch 1:     Dillkött på fläskkött serveras med potatis och rostade rotfrukter          

Dessert:      Citronfromage  

Kvällsmat 1: Risgrynspudding (V) serveras med saftsås    

Kvällsmat 2: Smakrik linssoppa (V) med inspiration från Indien serveras med pitabröd (V)