Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 39

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Stekt falukorv serveras med potatis, stuvade ärtor och morötter samt blandsallad  

Lunch 2: Jordärtskockssoppa serveras med pepparrotsvisp och bröd   

Dessert: Fruktcocktail serveras med vispad grädde 

Kvällsmat: Blodpudding (V) och potatisbullar med bacon i (V) serveras med lingonsylt

Tisdag

Lunch 1: Fiskfrikassé serveras med potatismos och grön grönsaksblandning   

Lunch 2: Kåldolmar serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och grön grönsaksblandning     

Dessert: Vaniljrutor

Kvällsmat: Blomkålssoppa med skinka (V) serveras med nybakt bröd

Onsdag

Lunch 1: Kassler servars med potatis, champinjonsås och broccoli 

Lunch 2: Laxpudding (innehåller potatis) serveras med skirat smör och broccoli  

Dessert: Citruskräm    

Kvällsmat: Makrillröra (K) serveras med tunnbröd och krispsallad

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa med saffran serveras med aioli och nybakt bröd

Lunch 2: Krämig italiensk pastagratäng med kyckling serveras med lyxig ruccolasallad  

Dessert: Bärkaka serveras med vispad grädde 

Kvällsmat: Köttbullar (V) och potatisgratäng (V)

Fredag

Lunch 1: Schweizerfärs (köttfärslimpa med färs, skinka och ost) serveras med krämig tomatsås och stekt potatis samt rårivna morötter  

Lunch 2: Bohuslänsk fiskgryta serveras med potatis och citronaioli samt rårivna morötter

Dessert: Vaniljglass serveras med chokladsås   

Kvällsmat: Kycklingpaj (V) serveras med vitlökssås (K)

Lördag

Lunch 1: Stekt kotlettrad serveras med rostad potatis, rosépepparsås och brysselkål

Dessert: Kokospäron och vaniljvisp    

Kvällsmat: Omelett (V) serveras med prinskorv (V)

Söndag

Lunch 1: Coq au vin (fransk kycklinggryta) serveras med ris och kokta morötter

Dessert: Ananasmousse    

Kvällsmat: Tacorulle (V) serveras med tomatsallad