Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 4

Med reservation för ändringar 

Måndag

Lunch 1:     Kokt köttkorv serveras med rotmos och senapscrème samt broccoli

Lunch 2:     Krämig fisksoppa serveras med bröd  

Dessert:      Fruktcocktail serveras med kesogrädde

Kvällsmat 1: Pytt i panna (V) serveras med stekt ägg (V)  

Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd   

Tisdag

Lunch 1:     Stekt makrill serveras med potatis, stuvad spenat och kokta morötter

Lunch 2:     Pastasås Carbonara och spagetti serveras med kokta morötter

Dessert:      Kardemummakaka serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Kycklingspett (V) och potatisgratäng (V)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Onsdag

Lunch 1:     Fransk kycklinggryta med smak av dragon och äpple serveras med ris och vitkålssallad med morot och paprika

Lunch 2:     Morotsbiffar serveras med potatis och örtsås samt vitkålssallad med morot och paprika   

Dessert:      Fruktkräm

Kvällsmat 1: Ostomelett (V) med baconcrème (K)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Torsdag

Lunch 1:     Ärtsoppa med fläsk serveras med köttkorv (beställs separat) *senap* och bröd   

Lunch 2:     Havets lasagne serveras med citronaioli och blandsallad      

Dessert:      Pannkakor serveras med bärkompott och vispad grädde

Kvällsmat 1: Vårrullar (V) sweet chilidressing (K) och spettskålssallad (K)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch 1:     Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, *lingonsylt* och pressgurka   

Lunch 2:     Vegetarisk Tikka Masala (indisk gryta) serveras med basmatiris och rårivna morötter

Dessert:      Apelsin- och ananassoppa serveras med vaniljglass   

Kvällsmat 1: Rotfruktsgratäng (V) och prinskorv (V)

Kvällsmat 2: Vegetarisk cowboysoppa (V) serveras med crème fraiche och bröd

Lördag

Lunch 1:     Fiskgratäng med dill och räkor serveras med potatismos och sockerärtor

Dessert:      Mjuk chokladkaka serveras med päron- och myntasallad

Kvällsmat 1: Köttfärspaj (V) serveras med vitlökssås   

Kvällsmat 2: Vegetarisk cowboysoppa (V) serveras med crème fraiche och bröd

Söndag

Lunch 1:     Boeuf Bourgignon serveras med potatis och romanescoblandning           

Dessert:      Hallonmousse servera med kardemummasmulor   

Kvällsmat 1: Crepes med spenat och skinka (V) serveras med sallad     

Kvällsmat 2: Vegetarisk cowboysoppa (V) serveras med crème fraiche och bröd