Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök
Vecka 4
Med reservation för ändringar
Lunch 1: Kokt köttkorv serveras med rotmos och senapscrème samt broccoli
Lunch 2: Krämig fisksoppa serveras med bröd
Dessert: Fruktcocktail serveras med kesogrädde
Kvällsmat 1: Pytt i panna (V) serveras med stekt ägg (V)
Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch 1: Stekt makrill serveras med potatis, stuvad spenat och kokta morötter
Lunch 2: Pastasås Carbonara och spagetti serveras med kokta morötter
Dessert: Kardemummakaka serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Kycklingspett (V) och potatisgratäng (V)
Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch 1: Fransk kycklinggryta med smak av dragon och äpple serveras med ris och vitkålssallad med morot och paprika
Lunch 2: Morotsbiffar serveras med potatis och örtsås samt vitkålssallad med morot och paprika
Dessert: Fruktkräm
Kvällsmat 1: Ostomelett (V) med baconcrème (K)
Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med köttkorv (beställs separat) *senap* och bröd
Lunch 2: Havets lasagne serveras med citronaioli och blandsallad
Dessert: Pannkakor serveras med bärkompott och vispad grädde
Kvällsmat 1: Vårrullar (V) sweet chilidressing (K) och spettskålssallad (K)
Kvällsmat 2: Högsbosoppa, krämig soppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch 1: Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, *lingonsylt* och pressgurka
Lunch 2: Vegetarisk Tikka Masala (indisk gryta) serveras med basmatiris och rårivna morötter
Dessert: Apelsin- och ananassoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat 1: Rotfruktsgratäng (V) och prinskorv (V)
Kvällsmat 2: Vegetarisk cowboysoppa (V) serveras med crème fraiche och bröd
Lunch 1: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med potatismos och sockerärtor
Dessert: Mjuk chokladkaka serveras med päron- och myntasallad
Kvällsmat 1: Köttfärspaj (V) serveras med vitlökssås
Kvällsmat 2: Vegetarisk cowboysoppa (V) serveras med crème fraiche och bröd
Lunch 1: Boeuf Bourgignon serveras med potatis och romanescoblandning
Dessert: Hallonmousse servera med kardemummasmulor
Kvällsmat 1: Crepes med spenat och skinka (V) serveras med sallad
Kvällsmat 2: Vegetarisk cowboysoppa (V) serveras med crème fraiche och bröd