Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 42

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Stekt fläsk serveras med potatis och löksås slottsgrönsaker 

Lunch 2: Fiskbullar serveras med potatis och dillsås samt slottsgrönsaker 

Dessert: Nyponsoppa serveras med maränger  

Kvällsmat: Kycklingköttbullar (V) och rotfruktsgratäng (V)

Tisdag

Lunch 1: Stekt makrill serveras med potatis, stuvad spenat och rårivna morötter

Lunch 2: Kycklinggryta med curry serveras med ris och rårivna morötter 

Dessert: Mjuk persikokaka 

Kvällsmat: Potatis- och rotsellerissoppa (V) serveras med nybakt bröd 

Onsdag

Lunch 1: Grönkålssoppa med ägghalva serveras med nybakt bröd

Lunch 2: Lasagne serveras med kall vitlökssås och blandsallad  

Dessert: Ostkaka serveras med björnbärskompott och vispad grädde

Kvällsmat: Omelett (V) serveras med champinjonstuvning (V)     

Torsdag

 Måltidens dag

Förrätt:

Honungsgravad lax på kavring med hovmästarsås, rostade solrosfrön och riven pepparrot

Huvudrätt:

Långbakad fläskkarré serveras med rostad potatis, kantarellsås och citruskokt spetskal

Dessert:

Äppel-och kanelkaka samt rosmarinsäpple serveras med vaniljcrème

Kvällsmat:

Tonfiskröra (K) serveras med skärhamnskaka och krispsall

Fredag

Lunch 1: Köttfärssås serveras med spagetti och riven ost samt vitkålssallad 

Lunch 2: Zucchinibiff serveras med klyftpotatis och basilikacrème samt vitkålssallad  

Dessert: Skogsbärskräm  

Kvällsmat: Lunchkorv (V) serveras med potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)

Lördag

Lunch 1: Örtöverbakad fiskfilé serveras med potatismos och sockerärtor  

Dessert: Chokladmousse serveras med hallonsås       

Kvällsmat: Raggmunk(V) och bacon (V) serveras med *lingonsylt*

Söndag

Lunch 1: Bryggargryta serveras med potatis och rostade rotfrukter  

Dessert: Blåbärscrepes serveras med citrongrädde       

Kvällsmat: Kycklingfrestelse (V)