Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 43

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Korvstroganoff serveras med ris samt vitkålssallad med paprika och morot  

Lunch 2: Stekt panerad spätta serveras med potatis, dansk remouladsås samt vitkålssallad med paprika och morot    

Dessert: Persikohalva serveras med hallongrädde   

Kvällsmat: Risgrynspudding (V) serveras med saftsoppa (K)

Tisdag

Lunch 1: Pocherad torskfilé serveras med potatis, ägg- och persiljesås samt rårivna morötter

Lunch 2: Fläskbogsgryta med plommon serveras med potatismos och rårivna morötter 

Dessert: Mazarinkaka med sylt 

Kvällsmat: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med nybakt bröd 

Onsdag

Lunch 1: Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, pressgurka och broccoli 

Lunch 2: Svamprisotto serveras med vitlöksbröd och broccoli   

Dessert: Apelsin- och ananassoppa serveras med vaniljglass   

Kvällsmat: Omelett (V) serveras med rökt makrill (K) och pepparrotscrème (K)     

Torsdag

Lunch 1: Kycklingsoppa med nudlar och lime serveras med nybakt bröd  

Lunch 2: Morotslasangette med keso serveras med örtaioli och blandsallad    

Dessert: Brödpudding serveras med vaniljsås  

Kvällsmat: Makaronipudding (V) serveras med lingonsylt

Fredag

Lunch 1: Bohuslänsk fiskpudding serveras med potatis, skirat smör och ärtor 

Lunch 2: Marockansk köttgryta serveras med bulgur och citronyoghurt   

Dessert: Äppelkompott serveras med vaniljglass  

Kvällsmat: Crepes med skinka och spenat (V) serveras blandsallad (K)

Lördag

Lunch 1: Höstgryta med svamp och lingon serveras med potatis och morötter   

Dessert: Citronfromage        

Kvällsmat: Bakad potatis (V) och kycklingröra (K)

Söndag

Lunch 1: Herrgårdskyckling serveras med stekt potatis och haricots verts   

Dessert: Blåbärspaj serveras med vaniljvisp        

Kvällsmat: Bratwurst (V) serveras med potatissallad (K) och rostad lök