Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 44

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Fläskkorv serveras med senapscrème, rotmos och broccoli  

Lunch 2: Krämig fisksoppa serveras med nybakt bröd 

Dessert: Blåbärscrêpes serveras med citrongrädde    

Kvällsmat: Rotfruktsplättar (V) och prinskorv (V) serveras med örtcrème (K)

Tisdag

Lunch 1: Fiskfrikassé med rotfrukter serveras med potatismos och rårivna morötter  

Lunch 2: Kåldolmar serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och rårivna morötter   

Dessert: Kardemummakaka  

Kvällsmat: Meny kommer /Krisberedskapsövning 

Onsdag

Lunch 1: Baconinlindad köttfärslimpa serveras med potatis, äppelgräddsås och kokta morötter 

Lunch 2: Chili sin carne serveras med ris och crème fraiche samt kokta morötter    

Dessert: Diplomatkräm    

Kvällsmat: Omelett (V) serveras med champinjonstuvning (V)      

Torsdag

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med köttkorv (beställs separat) *grovkornig senap* och nybakt bröd  

Lunch 2: Havets lasagne serveras med citronaioli och blandsallad     

Dessert: Pannkakor serveras med hallongrädde    

Kvällsmat: Hamburgare (V) och bröd serveras med dressing (K), grönsaker och pommes (V) 

Fredag

Lunch 1: Biff Lindström serveras med potatis, löksky och rostade morötter  

Lunch 2: Pumpasoppa serveras med rostade pumpafrön och nybakt bröd    

Dessert: Äppelpizza serveras med vaniljglass    

Kvällsmat: Bakad potatis (V) serveras med tonfiskröra (V)

Lördag

Lunch 1: Havets Wallenbergare toppade med kapris och rödlök serveras med potatismos, 

skirat smör och ärtor    

Dessert: Banan- och chokladkaka serveras med vispad grädde         

Kvällsmat: Kycklingspett (V) och potatisgratäng (V)

Söndag

Lunch 1: Bouef bourguignon serveras med potatis och romanescoblandning    

Dessert: Jordgubbsmousse toppad med vaniljcrunch         

Kvällsmat: Köttfärscrepes (V) serveras med romansallad och rostad vitlöksdressing (K)