Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 45

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis och broccoli

Lunch 2: Laxquneller serveras med potatis, hummersås och broccoli

Dessert: Fruktkeso    

Kvällsmat: Blodpudding (V) och potatisbullar (V) serveras med lingonsylt

Tisdag

Lunch 1: Stekt panerad strömming serveras med potatismos, skirat smör och rårörda lingon samt rårivna morötter

Lunch 2: Oxbringa serveras med potatis, pepparrotssås och rårivna morötter 

Dessert: Vaniljruta 

Kvällsmat: Nikkaluoktasoppa (V) serveras med nybakt bröd 

Onsdag

Lunch 1: Ugnsstekt kassler serveras med potatis, champinjonsås och grön grönsaksblandning 

Lunch 2: Vegetarisk Tikka masala serveras med basmatiris och grön grönsaksblandning     

Dessert: Citruskräm    

Kvällsmat: Hot-cod, panerad fisk (V) serveras med potatismos (V) och remouladsås (K)

Torsdag

Lunch 1: Saffransdoftande fisksoppa serveras med aioli och nybakt bröd  

Lunch 2: Pastagratäng med kyckling, soltorkade tomater och fetaost serveras med spenatsallad     

Dessert: Gustav Adolf bakelse   

Kvällsmat: Kycklingpannbiff (V) serveras med potatissallad (K)     

Fredag

Lunch 1: Rökt pannbiff med bacon serveras med potatis, timjanskysås och kokta morötter  

Lunch 2: Sojafärssås toppad med riven ost serveras med spagetti och kokta morötter   

Dessert: Björnbärssoppa serveras med vaniljglass  

Kvällsmat: Omelett (V) och prinskorv (V) 

Lördag

Lunch 1: Helstekt kotlettrad serveras med örtgräddsås, potatis och haricots verts   

Dessert: Kladdkaka serveras med vispad grädde        

Kvällsmat: Kycklingpaj (V) serveras med vitlökssås (K) 

Söndag

Lunch 1: Coq au vin (fransk kycklinggryta) serveras med ris och grillade grönsaker   

Dessert: Farsdags tårta    

Kvällsmat: Tacorulle (V) serveras med tomatsallad