Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 46

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Käsekrainer (ostfylld korv) serveras med senapsstuvad potatis och rödkålssallad med äpple 

Lunch 2: Fiskgryta (MSC-märkt sej) j med kokos, koriander, chili och lime serveras med basmatiris och rödkålssallad med äpple 

Dessert: Apelsinkvarg serveras med chokladsmulor   

Kvällsmat 1: Äggakaka (V) serveras med rårörda lingon 

Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd

Tisdag

Lunch 1: Fiskfärsbiffar med sej och lax serveras med potatismos, smörsås och ärtor 

Lunch 2: Fläskköttsgryta med svamp och purjolök serveras med potatis och ärtor  

Dessert: Äppelkaka med vanilj

Kvällsmat 1: Tortielinigratäng med skinka (V) serveras med ruccola 

Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd

Onsdag

Lunch 1: Kyckling i dijon- och dragonsås serveras med ris och broccoli  

Lunch 2: Rödbetsbiffar serveras med rostad potatis och fetaostcrème samt broccoli 

Dessert: Päronkräm serveras med kardemummaskorpor  

Kvällsmat 1: Patentsmörgås serveras med *ketchup* och *senap* (bröd, stek falukorv (V), 

stekt ägg (V)

Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd

Torsdag

Lunch 1: Köttsoppa serveras med nybakt bröd  

Lunch 2: Lasagne med spenat, svamp och taleggio serveras med örtaioli och spenatsallad med tomat och gurka

Dessert: Plättar serveras med punchgrädde   

Kvällsmat 1: Drumstick (V) serveras med klyftpotatis (V) och coleslaw (K)     

Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd

Fredag

Lunch 1: Kålpudding serveras med gräddsås, potatis, rårörda lingon och rårivna morötter   

Lunch 2: Fänkålsbakad sejfilé serveras med potatismos och rårivna morötter   

Dessert: Jordgubbssoppa serveras med vaniljglass 

Kvällsmat 1: Räkcrêpes (V) serveras med blandsallad och Rhode islandsås (K)   

Kvällsmat 2: Mexikansk majs- och sötpotatissoppa (V) serveras med pumpafrön och bröd

Lördag

Lunch 1: Fiskgratäng på MSC-märkt torsk med soltorkade tomater och squash serveras med potatis och sockerärtor    

Dessert: Chokladkaka med hallon serveras med vispad grädde        

Kvällsmat 1: Rökt skivat kalkonbröst (K) serveras med rotfruktsgratäng (V)  

Kvällsmat 2: Mexikansk majs- och sötpotatissoppa (V) serveras med pumpafrön och bröd

Söndag

Lunch 1: Nötstek serveras med rostad potatis, örtsås och tricolore mix med vaxbönor    

Dessert: Brylépudding          

Kvällsmat 1: Köttfärsfrestelse (V)  

Kvällsmat 2: Mexikansk majs- och sötpotatissoppa (V) serveras med pumpafrön och bröd