Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök
Vecka 46
Med reservation för ändringar.
Lunch 1: Käsekrainer (ostfylld korv) serveras med senapsstuvad potatis och rödkålssallad med äpple
Lunch 2: Fiskgryta (MSC-märkt sej) j med kokos, koriander, chili och lime serveras med basmatiris och rödkålssallad med äpple
Dessert: Apelsinkvarg serveras med chokladsmulor
Kvällsmat 1: Äggakaka (V) serveras med rårörda lingon
Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd
Lunch 1: Fiskfärsbiffar med sej och lax serveras med potatismos, smörsås och ärtor
Lunch 2: Fläskköttsgryta med svamp och purjolök serveras med potatis och ärtor
Dessert: Äppelkaka med vanilj
Kvällsmat 1: Tortielinigratäng med skinka (V) serveras med ruccola
Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd
Lunch 1: Kyckling i dijon- och dragonsås serveras med ris och broccoli
Lunch 2: Rödbetsbiffar serveras med rostad potatis och fetaostcrème samt broccoli
Dessert: Päronkräm serveras med kardemummaskorpor
Kvällsmat 1: Patentsmörgås serveras med *ketchup* och *senap* (bröd, stek falukorv (V),
stekt ägg (V)
Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd
Lunch 1: Köttsoppa serveras med nybakt bröd
Lunch 2: Lasagne med spenat, svamp och taleggio serveras med örtaioli och spenatsallad med tomat och gurka
Dessert: Plättar serveras med punchgrädde
Kvällsmat 1: Drumstick (V) serveras med klyftpotatis (V) och coleslaw (K)
Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med bacontoppning (V) och bröd
Lunch 1: Kålpudding serveras med gräddsås, potatis, rårörda lingon och rårivna morötter
Lunch 2: Fänkålsbakad sejfilé serveras med potatismos och rårivna morötter
Dessert: Jordgubbssoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat 1: Räkcrêpes (V) serveras med blandsallad och Rhode islandsås (K)
Kvällsmat 2: Mexikansk majs- och sötpotatissoppa (V) serveras med pumpafrön och bröd
Lunch 1: Fiskgratäng på MSC-märkt torsk med soltorkade tomater och squash serveras med potatis och sockerärtor
Dessert: Chokladkaka med hallon serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Rökt skivat kalkonbröst (K) serveras med rotfruktsgratäng (V)
Kvällsmat 2: Mexikansk majs- och sötpotatissoppa (V) serveras med pumpafrön och bröd
Lunch 1: Nötstek serveras med rostad potatis, örtsås och tricolore mix med vaxbönor
Dessert: Brylépudding
Kvällsmat 1: Köttfärsfrestelse (V)
Kvällsmat 2: Mexikansk majs- och sötpotatissoppa (V) serveras med pumpafrön och bröd