Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök
Vecka 47
Med reservation för ändringar.
Lunch 1: Stekt falukorv serveras med potatis, stuvad blomkål och rårivna morötter
Lunch 2: Fisk Bordelaise serveras med potatismos, kall citron- och dillsås samt rårivna morötter
Dessert: Exotisk fruktsallad serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Kyckling pytt (V) serveras med stekt ägg (V)
Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd
Lunch 1: Stekt panerad sejfilé serveras med potatismos, tartarsås och ärtor
Lunch 2: Pastasås Carbonara serveras med spagetti och ärtor
Dessert: Tigerkaka
Kvällsmat 1: Mannagrynspudding (V) och saftsås
Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd
Lunch 1: Kreolsk kycklinggryta, krämiggryta med kyckling, kabanos, oliver, syltlök serveras med basmatiris och vitkålssallad med morot och paprika
Lunch 2: Morotsbiffar serveras med potatis och kall örtsås samt vitkålssallad med morot och paprika
Dessert: Fruktkräm med ananas, äpple och mandariner
Kvällsmat 1: Korv (V) och bröd serveras med potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)
Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd
Lunch 1: Fisksoppa med sej och lax smaksatt med dill serveras med nybakt bröd
Lunch 2: Kasslergratäng med potatis serveras med spenatsallad med tomat och gurka
Dessert: Äppelpaj serveras med vaniljsås
Kvällsmat 1: Bondomelett med paprika och skinka (V) serveras med Sauce Verte (K)
Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd
Lunch 1: Pannbiff med stekt lök serveras med potatis, gräddsås och bukettgrönsaker
Lunch 2: Italiensk fisk med ost och basilikatäcke (MSC-märkt sej) serveras med pasta samt bukettgrönsaker
Dessert: Blåbärssoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) och Skagenröra (K)
Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd
Lunch 1: Biff Stroganoff serveras med potatismos, saltgurka och haricots verts
Dessert: Ängladessert
Kvällsmat 1: Lökpaj med ädelost serveras med blandsallad och Rhode Islandsås
Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd
Lunch 1: Helstekt fläskytterfilé serveras med grönpepparsås och rostad potatis samt kokta morötter
Dessert: Chokladpudding och vispad grädde
Kvällsmat 1: Köttbullesmörgås (K) köttbullar, rödbetssallad och tekaka
Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd