Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 47

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Stekt falukorv serveras med potatis, stuvad blomkål och rårivna morötter

Lunch 2: Fisk Bordelaise serveras med potatismos, kall citron- och dillsås samt rårivna morötter 

Dessert: Exotisk fruktsallad serveras med vispad grädde   

Kvällsmat 1: Kyckling pytt (V) serveras med stekt ägg (V)  

Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd

Tisdag

Lunch 1: Stekt panerad sejfilé serveras med potatismos, tartarsås och ärtor 

Lunch 2: Pastasås Carbonara serveras med spagetti och ärtor  

Dessert: Tigerkaka

Kvällsmat 1: Mannagrynspudding (V) och saftsås  

Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd

Onsdag

Lunch 1: Kreolsk kycklinggryta, krämiggryta med kyckling, kabanos, oliver, syltlök serveras med basmatiris och vitkålssallad med morot och paprika   

Lunch 2: Morotsbiffar serveras med potatis och kall örtsås samt vitkålssallad med morot och paprika      

Dessert: Fruktkräm med ananas, äpple och mandariner  

Kvällsmat 1: Korv (V) och bröd serveras med potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)

Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa med sej och lax smaksatt med dill serveras med nybakt bröd  

Lunch 2: Kasslergratäng med potatis serveras med spenatsallad med tomat och gurka

Dessert: Äppelpaj serveras med vaniljsås   

Kvällsmat 1: Bondomelett med paprika och skinka (V) serveras med Sauce Verte (K)     

Kvällsmat 2: Grönkålssoppa (V) serveras med ägghalvor (K) och bröd

Fredag

Lunch 1: Pannbiff med stekt lök serveras med potatis, gräddsås och bukettgrönsaker    

Lunch 2: Italiensk fisk med ost och basilikatäcke (MSC-märkt sej) serveras med pasta samt bukettgrönsaker    

Dessert: Blåbärssoppa serveras med vaniljglass

Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) och Skagenröra (K)   

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd

Lördag

Lunch 1: Biff Stroganoff serveras med potatismos, saltgurka och haricots verts     

Dessert: Ängladessert         

Kvällsmat 1: Lökpaj med ädelost serveras med blandsallad och Rhode Islandsås   

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd

Söndag

Lunch 1: Helstekt fläskytterfilé serveras med grönpepparsås och rostad potatis samt kokta morötter     

Dessert: Chokladpudding och vispad grädde          

Kvällsmat 1: Köttbullesmörgås (K) köttbullar, rödbetssallad och tekaka 

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostkräm (K) och bröd