Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 48

Måndag

Lunch 1:     Stekt fläsk serveras med potatis, bruna bönor och slottsgrönsaker

Lunch 2:     Fiskbullar serveras med potatis, dillsås och slottsgrönsaker  

Dessert:      Mandariner serveras med vispad grädde   

Kvällsmat 1: Rösti server(V) as med romsås (K) och grönsallad   

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd

Tisdag

Lunch 1:     Stekt makrill serveras med stuvad spenat, potatis och vitkålssallad med fänkål

                  Dill och citron

Lunch 2:     Spagetti och köttfärssås serveras med riven ost och vitkålssallad med fänkål, dill och citron  

Dessert:      Mjuk persikokaka

Kvällsmat 1: Köttbullar (V/K) potatissallad (K)  

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd

Onsdag

Lunch 1:     Kycklingfärsbiff serveras med potatis och örtgräddsås samt rårivna morötter

Lunch 2:      Indisk linsgryta Dahl serveras med yoghurtklick, basmatiris och pitabröd

Dessert:      Skogsbärskräm  

Kvällsmat 1: Omelett (V) serveras med sparrisstuvning (V)

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd

Torsdag

Lunch 1:     Minestronesoppa med nötfärs och pasta serveras med bröd  

Lunch 2:     Morotslasagnette serveras med sause verte (spenat/örter) och blandsallad

Dessert:      Ålandspannkaka serveras med sviskonkompott och vispad grädde   

Kvällsmat 1: Bierwurst (V) smakrik korv smaksatt med svartpeppar och vitlök serveras med

potatismos (V) och surkål (V)  

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch 1:     Skånsk kalops serveras med potatis och rostade rödbetor     

Lunch 2:     Mandelfisk (MSC märkt torsk) serveras med potatismos och smörsås samt rostade rödbetor     

Dessert:      Äppel- och päronsoppa serveras med mandelbiskvier

Kvällsmat 1: Grönkålspaj med ädelost (V) serveras med romansallad med apelsindressing (K)    

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa (V) serveras med vitlöksbröd

Lördag

Lunch 1:     Örtöverbakad fiskfilé (MSC-märkt Sej)serveras med potatismos och sockerärtor     

Dessert:      Chokladpannacotta        

Kvällsmat 1: Kycklingröra med curry (K) serveras med bröd och krispsallad   

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa (V) serveras med vitlöksbröd

Söndag

Lunch 1:     Plommonspäckad fläskkarré serveras med potatis, gräddsås och brysselkål     

Dessert:      Saffranskaka serveras med lingongrädde

Kvällsmat 1: Janssons frestelse (V) och prinskorv (V)  

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa (V) serveras med vitlöksbröd