Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 49

Måndag

Lunch 1:     Korv Stroganoff serveras med ris och bukettgrönsaker

Lunch 2:     Stekt panerad rödspätta serveras med potatis, tartarsås och bukettgrönsaker    

Dessert:      Persikohalva serveras med hallongrädde   

Kvällsmat 1: Pytt i panna (V) serveras med stekt ägg (V) och *inlagda rödbetor*(K)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med bacontoppning (V) bröd

Tisdag

Lunch 1:     Pocherad torskfilé serveras med potatis, ägg- och persiljesås samt rårivna morötter

Lunch 2:     Kycklinggryta med aprikoser serveras med ris och rårivna morötter

Dessert:      Mazarinkaka med sylt

Kvällsmat 1: Korv Greta (V) ugnsomelett med potatis och falukorv

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med bacontoppning (V) bröd

Onsdag

Lunch 1:     Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, pressgurka och broccoli

Lunch 2:      Tomatrisotto serveras med baguette och broccoli

Dessert:      Plommonkräm  

Kvällsmat 1: Makrillsröra (K) serveras med bröd och krispsallad

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med bacontoppning (V) bröd

Torsdag

Lunch 1:     Fransk räk- och fisksoppa serveras med bröd   

Lunch 2:     Sjömansbiff serveras med saltgurka och spenatsallad  

Dessert:      Brödpudding serveras med vaniljsås   

Kvällsmat 1: Makaronipudding med kalkon (V)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolökssoppa (V) serveras med bacontoppning (V) bröd

Fredag

Lunch 1:     Bohuslänsk fiskpudding (sej- och laxfärs) serveras med potatis, skirat smör och ärtor     

Lunch 2:     Fläskbogsgryta med plommon serveras med potatismos och ärtor      

Dessert:      Äppelkompott serveras med vaniljglass

Kvällsmat 1: Spenatomelett (V) serveras med ninonsås (K)    

Kvällsmat 2: Smakrik linssoppa (V) med inspiration från Indien serveras med pitabröd (V)

Lördag

Lunch 1:     Herrgårdskyckling serveras med stekt potatis och haricots verts       

Dessert:      Citronfromage        

Kvällsmat 1: Crepes med skinka- och spenat serveras med grönsallad    

Kvällsmat 2: Smakrik linssoppa (V) med inspiration från Indien serveras med pitabröd (V)

Söndag

Lunch 1:     Dillkött på fläskbog serveras med potatis och rostade rotfrukter       

Dessert:      Glögginkokta päronhalvor serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Risgrynspudding (V) serveras med saftsås  

Kvällsmat 2: Smakrik linssoppa (V) med inspiration från Indien serveras med pitabröd (V)