Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 5

Med reservation för ändringar 

Måndag

Lunch 1:     Isterband serveras medpersiljestuvad potatis och broccoli

Lunch 2:     Laxquneller serveras med potatis och hummersås samt broccoli  

Dessert:      Fruktkeso  

Kvällsmat 1: Potatisbullar (V) Blodpudding (V) och vitkålslingon (K)  

Kvällsmat 2: Sparrissoppa toppad med räkor (V) serveras med bröd    

Tisdag

Lunch 1:     Stekt strömming serveras med potatismos, skirat smör, rårörda lingon och ärtor  

Lunch 2:     Kycklinggryta med smak inspirerad av Thailand serveras med basmatiris

Dessert:      Tigerkaka serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Frittata, korv och grönsaksgratäng (V)

Kvällsmat 2: Sparrissoppa toppad med räkor (V) serveras med bröd   

Onsdag

Lunch 1:     Ugnsstekt kassler serveras med potatis, champinjonsås och rårivna morötter

Lunch 2:     Spagetti och sojafärssås serveras med riven ost och rårivna morötter

Dessert:      Kräm med aprikos, äpple, russin och ananas  

Kvällsmat 1:Rökt skivat kalkonbröst (K) servera med legymsallad (K) och bröd

Kvällsmat 2: Sparrissoppa toppad med räkor (V) serveras med bröd   

Torsdag

Lunch 1:     Saffransdoftande fisksoppa serveras med aioli och bröd

Lunch 2:     Lasagne (Nötfärs) serveras med fetaostkräm och ruccolasallad       

Dessert:      Kökets ostkaka serveras med kökets jordgubbssylt

Kvällsmat 1: Hamburgare (V) bröd, pommes (V) och tillbehör

Kvällsmat 2: Sparrissoppa toppad med räkor (V) serveras med bröd   

Fredag

Lunch 1:     Baconinlindad köttfärslimpa serveras med äppelgräddsås och potatis samt kokta morötter

Lunch 2:     Fisk Florentin serveras med potatismos och kokta morötter  

Dessert:      Körsbärssoppa serveras med vaniljglass   

Kvällsmat 1: Bakad potatis (V9 serveras med tonfiskröra (V)

Kvällsmat 2: Kycklingsoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Lördag

Lunch 1:     Helstekt fläskkotlett serveras med pepparsås och ugnsstekt potatis samt haricots verts  

Dessert:      Skördepaj (blandade bär) serveras med vaniljsås

Kvällsmat 1: Ost- och skinkomelett (V) serveras med sallad

Kvällsmat 2: Kycklingsoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Söndag

Lunch 1:     Couq au vin serveras med ris och bukettgrönsaker            

Dessert:      Jordgubbsmousse serveras med chokladsås    

Kvällsmat 1: Tacorullar (V) serveras med tomatsallad      

Kvällsmat 2: Kycklingsoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd