Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 50

Måndag

Lunch 1:     Köttkorv serveras med rotmos och senapscrème samt broccoli

Lunch 2:     Krämig fisksoppa serveras med bröd     

Dessert:      Fruktcocktail serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Köttfärscrêpes (V) serveras med vitlöksdressad romansallad (K)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa (V) serveras med bröd

Tisdag

Lunch 1:     Bohuslänsk fiskgryta serveras med potatismos och rårivna morötter

Lunch 2:     Kåldolmar serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och rårivna morötter

Dessert:      Mjuk kardemummakaka serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Kycklingspett (V) serveras med potatisgratäng (V)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa (V) serveras med bröd

Onsdag

Nobel lunch

Förrätt:        Saltbakade svenska betor serveras med Chevrékräm toppad med honung och rostade pumpakärnor

Varmrätt:     Kycklingterrin serveras med brynt kycklingsky, potatisbakelse och en ragu på sojabönor, svamp, rotselleri samt svenska äpplen

Dessert:      Vaniljkokta svenska plommon serveras med kanelkryddas mascarponekräm

Kvällsmat 1: Ostomelett (V) serveras med baconcrème (K)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa (V) serveras med bröd

Torsdag

Lunch 1:     Ärtsoppa med fläsk serveras med köttkorv (beställs separat under sås) *senap*

                  och bröd    

Lunch 2:     Havets lasagne serveras med citronaioli och blandsallad  

Dessert:      Pannkakor serveras med hallongrädde   

Kvällsmat 1: Vårrullar (V) serveras med sweet chilikräm (K) och spettskålssallad (K)

Kvällsmat 2: Högsbosoppa (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch 1:     Baconinlindad köttfärslimpa serveras med potatis, äppelgräddsås och morötter     

Lunch 2:     Chili sin carne serveras med ris, crème fraiche och morötter      

Dessert:      Fruktkräm  

Kvällsmat 1: Prinskorv (V) serveras med rotfruktsgratäng (V)    

Kvällsmat 2: Vegetarisk Cowboysoppa (V) serveras med aioli (K) och bröd
                  (soppa med bland annat bönor, tomat, tacokrydda)

Lördag

Lunch 1:     Fiskgratäng med dill och räkor serveras med potatismos och sockerärtor        

Dessert:      Lussekatt      

Kvällsmat 1: Broccoli- och skinkpaj (V) serveras med sallad och Rhode Islandsås (K)

Kvällsmat 2: Vegetarisk Cowboysoppa (V) serveras med aioli (K) och bröd

Söndag

Lunch 1:     Boeuf bourguignon serveras med potatis och romanescoblandning        

Dessert:      Apelsinris  

Kvällsmat 1: Sillsmörgås (K) (senapssill, löksill, bröd och kokt ägg)

Kvällsmat 2: Vegetarisk Cowboysoppa (V) serveras med aioli (K) och bröd