Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 51

Måndag

Lunch 1:     Isterband serveras med dillstuvad potatis *inlagda rödbetor* och broccoli

Lunch 2:     Laxquneller serveras med hummersås och potatis samt broccoli     

Dessert:      Fruktkeso

Kvällsmat 1: Blodpudding (V) och potatisbullar (V) serveras med vitkålssallad med lingon  

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd

Tisdag

Lunch 1:     Panerad stekt strömming serveras med potatismos, skirat smör, rårörda lingon och ärtor

Lunch 2:     Kycklinggryta med grönsaker, kokos och citrongräs serveras med basmatiris

Dessert:      Bärkaka servereras med en klick grädde

Kvällsmat 1: Nötfärsbiffar (V) serveras med potatisgratäng (V)

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd

Onsdag

Lunch 1:     Ugnsstekt kassler serveras med potatis, champinjonsås och morötter

Lunch 2:      Sojafärssås serveras med spagetti och riven ost samt morötter

Dessert:      Citruskräm

Kvällsmat 1: Rökt skivat kalkonbröst (K) serveras med legymsallad (K) och bröd  

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd

Torsdag

Lunch 1:     Saffransdoftande fisksoppa servereras med aioli och bröd    

Lunch 2:     Morotslasagnette serveras med sause verte (spenat/örter) och blandsallad   

Dessert:      Ålandspannkaka serveras med sviskonkompott och vispad grädde   

Kvällsmat 1: Bierwurst, smakrik korv med vitlök och svartpeppar (V) serveras med potatismos (V)

och surkål (V)

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch 1:     Pannbiff med bacon i serveras med potatis, timjanskysås och rårivna morötter

Lunch 2:     Fisk Florentine (spenat- och osttäcke) serveras med potatismos och rårivna morötter     

Dessert:      Körsbärssoppa serveras med vaniljglass

Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) serveras med tonfiskröra (K)   

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Lördag

Lunch 1:     Helstekt kotlettrad serveras med klyftpotatis, pepparsås och haricots verts       

Dessert:      Jorgubbsfromage toppad med chokladsmulor

Kvällsmat 1: Tacorullar(V) serveras med tomatsallad (K)   

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Söndag

Lunch 1:     Coq au vin (fransk kycklinggryta med rödvin) serveras med ris och bukettgrönsaker        

Dessert:      Mjukpepparkaka med lingonfrostning

Kvällsmat 1: Saffranspudding (V) serveras med bärsylt (K)  

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd