Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök
Vecka 51
Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis *inlagda rödbetor* och broccoli
Lunch 2: Laxquneller serveras med hummersås och potatis samt broccoli
Dessert: Fruktkeso
Kvällsmat 1: Blodpudding (V) och potatisbullar (V) serveras med vitkålssallad med lingon
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd
Lunch 1: Panerad stekt strömming serveras med potatismos, skirat smör, rårörda lingon och ärtor
Lunch 2: Kycklinggryta med grönsaker, kokos och citrongräs serveras med basmatiris
Dessert: Bärkaka servereras med en klick grädde
Kvällsmat 1: Nötfärsbiffar (V) serveras med potatisgratäng (V)
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd
Lunch 1: Ugnsstekt kassler serveras med potatis, champinjonsås och morötter
Lunch 2: Sojafärssås serveras med spagetti och riven ost samt morötter
Dessert: Citruskräm
Kvällsmat 1: Rökt skivat kalkonbröst (K) serveras med legymsallad (K) och bröd
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd
Lunch 1: Saffransdoftande fisksoppa (MSC-märkt sej)serveras med aioli och bröd
Lunch 2: Lasagne serveras med fetaostkräm och vitkålssallad
Dessert: Kökets egen gjorda apelsindoftande ostkaka serveras med bärsylt och vispad grädde
Kvällsmat 1: Omelett med ost och skinka (V) serveras med blandsallad
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple (V) serveras med bröd
Lunch 1: Pannbiff med bacon i serveras med potatis, timjanskysås och rårivna morötter
Lunch 2: Fisk Florentine (Msc-märkt kolja, spenat- och osttäcke) serveras med potatismos och rårivna morötter
Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) serveras med tonfiskröra (K)
Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch 1: Helstekt kotlettrad serveras med klyftpotatis, pepparsås och haricots verts
Dessert: Jorgubbsfromage toppad med chokladsmulor
Kvällsmat 1: Tacorullar(V) serveras med tomatsallad (K)
Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch 1: Coq au vin (fransk kycklinggryta med rödvin) serveras med ris och bukettgrönsaker
Dessert: Mjukpepparkaka med lingonfrostning
Kvällsmat 1: Saffranspudding (V) serveras med bärsylt (K)
Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd