Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök
Vecka 52
Med reservation för ändringar.
Lunch 1: Käsekrainer (ostfylld korv) serveras med senapsstuvad potatis och kokta morötter
Lunch 2: Fiskgratäng med pepparrot (MSC-märkt sej) serveras med potatismos och kokta morötter
Dessert: Apelsinkvarg med chokladsmulor
Kvällsmat 1: Pannbiff på nötfärs (V) serveras med potatisgratäng (V)
Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd
Lunch 1: Lutfisk serveras med béchamelsås, potatis och ärtor
Lunch 2: Kyckling i currysås serveras med ris och ärtor
Dessert: Päronkräm serveras med kardemummagrädde
Kvällsmat 1: Uppesittarmacka, vörtbröd, julskinka, rödbetssallad och senap
Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd
Julafton
Lunch: Klassiskt julbord, 3 sorters sill, ägghalva, gravad lax, hovmästarsås, julskinka, rullsylta,
rödbetssallad, anssons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödkål, grönkålspaj, potatis, senap, ost och
vörtbröd.
Dessert: Jultårta
Kvällsmat: Grönkålssoppa med ädelost (V) serveras med bröd
Juldagen
Lunch: Revbensspjäll serveras med glöggsky, rostad potatis och brysselkål
Dessert: Ris a la Malta serveras med saftsås
Kvällsmat 1: Bondomelett serveras med råkostsallad med äpple
Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd
Lunch: Senapsgriljerad kalkonbröst serveras med hasselbackspotatis, gräddsås och rödkål
Dessert: Ostkaka serveras med rårörda björnbär
Kvällsmat 1: Räckcrepes (V) serveras med Rhode Island (K) och blandsallad
Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd
Lunch 1: Fiskgratäng (Sejrygg) med soltorkade tomater och zucchini serveras med potatismos och sockerärtor
Dessert: Chokladkaka med hallon serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Korv (V) bröd, potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)
Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd
Lunch 1: Bryggargryta på nötbog serveras med potatis och grön grönsaksblandning
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmat 1: Gratäng med potatis och köttfärs (V)
Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd