Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 52

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1:     Käsekrainer (ostfylld korv) serveras med senapsstuvad potatis och kokta morötter

Lunch 2:     Fiskgratäng med pepparrot (MSC-märkt sej) serveras med potatismos och kokta morötter      

Dessert:      Apelsinkvarg med chokladsmulor

Kvällsmat 1: Pannbiff på nötfärs (V) serveras med potatisgratäng (V)  

Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd  

Tisdag

Lunch 1:     Lutfisk serveras med béchamelsås, potatis och ärtor

Lunch 2:     Kyckling i currysås serveras med ris och ärtor  

Dessert:      Päronkräm serveras med kardemummagrädde

Kvällsmat 1: Uppesittarmacka, vörtbröd, julskinka, rödbetssallad och senap 

Kvällsmat 2: Broccolisoppa (V) serveras med baconsmulor (V) och bröd 

Onsdag

Julafton

Lunch:       Klassiskt julbord, 3 sorters sill, ägghalva, gravad lax, hovmästarsås, julskinka, rullsylta,

                  rödbetssallad, anssons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödkål, grönkålspaj, potatis, senap, ost och

                  vörtbröd.  

Dessert:    Jultårta

Kvällsmat: Grönkålssoppa med ädelost (V) serveras med bröd 

Torsdag

Juldagen

Lunch:         Revbensspjäll serveras med glöggsky, rostad potatis och brysselkål     

Dessert:       Ris a la Malta serveras med saftsås   

Kvällsmat 1: Bondomelett serveras med råkostsallad med äpple

Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch:          Senapsgriljerad kalkonbröst serveras med hasselbackspotatis, gräddsås och rödkål

Dessert:       Ostkaka serveras med rårörda björnbär

Kvällsmat 1: Räckcrepes (V) serveras med Rhode Island (K) och blandsallad  

Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd

Lördag

Lunch 1:      Fiskgratäng (Sejrygg) med soltorkade tomater och zucchini serveras med potatismos och sockerärtor      

Dessert:       Chokladkaka med hallon serveras med vispad grädde  

Kvällsmat 1: Korv (V) bröd, potatismos (V) och gurkmajonnäs (K)   

Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd

Söndag

Lunch 1:       Bryggargryta på nötbog serveras med potatis och grön grönsaksblandning         

Dessert:       Ägglikörmousse

Kvällsmat 1: Gratäng med potatis och köttfärs (V)  

Kvällsmat 2: Potatis- och rotsellerisoppa (V) serveras med bröd