Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 6

Måndag
Ostgratinerad falukorv serveras med ris, krämig tomatsås och rårivna morötter
Blomkålssoppa serveras med rostade pumpafrön och bröd
Dessert: Nyponsoppa med kardemumma smulor
Kvällsmat: Vårrullar (V) serveras med sweet chilicrème (K) och kålsallad (K)
Tisdag
Panerad stekt vitfiskfilé serveras med potatismos, skirat smör och gröna ärtor
Carbonara serveras med spagetti och gröna ärtor
Dessert: Mandelpersika serveras med vispad grädde
Kvällsmat: Högsbosoppa (V) serveras med nybakt bröd
Onsdag
Kycklinggryta smaksatt med curry serveras med basmatiris och blandsallad med isberg, tomat och gurka
Skinkschnitzel serveras med rostad potatis och timjanskysås samt blandsallad med isberg, tomat och gurka
Dessert: Fruktkräm
Kvällsmat: Vad köket har att erbjuda
Torsdag
Grönkålssoppa serveras med ägghalva och nybakt bröd
Lasagne serveras med basilika och vitlökssås samt ruccolasallad med gurka och tomat
Dessert: After Eight-päron
Kvällsmat: Sprödbakad västerhavsfisk (V) med potatismos och dillcremé (K)
Fredag
Pannbiff med stekt lök serveras med potatis, gräddsås och kokt broccoli
Krämig böngryta serveras med jasminris och kokt broccoli
Dessert: Jordgubbskompott
Kvällsmat: Janssons frestelse (V)med prinskorv (V)
Lördag
Örtöverbakad fiskfilé serveras med potatismos och räk- och hummersås samt brytbönor
Dessert: Äppel- och vaniljsåskaka
Kvällsmat: Risgrynspudding (V) serveras med saftsås (K)
Söndag
Mustig fläskgryta med dijonsenap och paprika serveras med potatis och rostade rotfrukter
Dessert: Fläderpannacotta
Kvällsmat: Crépes med färskost (V) och sallad (K)