Omsorgen

Göteborgs stad

Sehlstedtsgatans, Sockenvägens & Fyrväpplingen Vård & Omsorgsboende - Elias kök

Vecka 8

Måndag
Korvstroganoff serveras med ris och kokta morötter
Stekt panerad rödspätta serveras med dansk remouladsås och kokt potatis samt kokta morötter
Dessert: Persikor halvor med hallonggrädde
Kvällsmat: Rotfruktsplätta (V) med kesoröra (K) och grönsallad (K)
Tisdag
Pocherad torskfilé serveras med ägg-persiljesås och kokt potatis samt vikålsallad med fänkål, dill och citron
Köttfärsgryta med svamp serveras med kokt potatis samt vitkålssallad med fänkål, dill och citron
Dessert: Bärkaka
Kvällsmat: Minestronesoppa (V) med nybakt bröd
Onsdag
Köttbullar serveras med gräddsås , rårörda lingon och kokt potatis samt pressgurka
Dhal Indisk linsgryta serveras med raita indisk yoghurtsås och Basmatiris
Dessert: Fläder-och krusbärskräm
Kvällsmat: Hamburgare (V) med bröd, potatismos (V)och dressing (K)samt sallad (K)
Torsdag
Thai kycklingsoppa serveras med nybakt bröd
Vegetarisk lasagne serveras med örtsås och spenatsallad med gurka och tomat
Dessert: Chokladkaka
Kvällsmat: Bakad potatis (V) med skinkröra (K)
Fredag
Skånsk kalops serveras med potatis, *rödbetor* och kokt broccoli
Laxpudding serveras med skirat smör och kokt broccoli
Dessert: Rabarber-& jordgubbskompott serveras med vaniljglass
Kvällsmat: Omelett med räkstuvning (V)
Lördag
Köttfärslimpa serveras med örtgräddsås och kokt potatis samt kokta sockerärtor
Dessert: Björnbärsfromage med havre-& kokosmulor
Kvällsmat: Lökpaj (V) med tomatsallad (K)
Söndag
Dijonbrärserad kycklingfilé serveras med kokt potatis samt romanescoblandning
Dessert: Hallonpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Falufrestelse (V)