Omsorgen

Göteborgs stad

Solängens Träffpunkt

Vecka 16

Måndag
Lunch 1: Isterband med dillstuvad potatis
Lunch 2: Kycklinglevergryta med bacon serveras med kokt ris
Dagens gröna: Haricots verts
Dessert: Drottningkräm
Tisdag
Lunch 1: Pocherad fisk serveras med sandefjordsås och kokt potatis
Lunch 2: Pastagratäng med kyckling, paprika och curry
Dagens gröna: Rivna morötter
Dessert: Mango- och passionsfrukt mousse
Onsdag
Lunch 1: Spaghetti med köttfärssås
Lunch 2: Viltskavsgryta med lingon serveras med ris
Dagens gröna: Kokt broccoli
Dessert: Äpple- och päronsoppa
Torsdag
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd
Lunch 2: Lunchkorv med stuvade morötter och kokt potatis
Dessert: Pannkakor med vispad grädde och *sylt*
Fredag
Långfredag:
Kycklingfilé med gremolata serveras med en sparris velouté, vårprimörer och hasselbackspotatis
Dessert: Poire Belle Hélène (ingefär- och vaniljinkokta päron) med chokladsås och vaniljglass
Lördag
Påskafton:
Påsk buffé med sill, gravad lax och hovmästarsås, köttbullar, prinskorv, Jansons frestelse och ägghalva
Dessert: Påsktårta
Söndag
Påskdagen:
Lunch: Ört- och vitlöksbakad lammstek serveras med rödvinssky, potatisgratäng och smörslungade morötter
Dessert: Solbakelse