Omsorgen

Göteborgs stad

Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende

Vecka 23

Måndag
Lunch 1: Chorizogryta serveras med *ris*
Lunch 2: Chicken á la King serveras med *potatis*
Dagens gröna: *Broccoli*
Dessert: Päronkräm
Tisdag
Lunch 1: Fiskfärsbiff serveras med vitvinsås och *kokt potatis*
Lunch 2: Stekt falukorv serveras med stuvad vitkål och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert: Vit chokladmousse
Onsdag
Lunch 1: Kåldolmar med gräddsås serveras med *kokt potatis*
Lunch 2: Halloumi- och quinoabiff med tzatziki och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Romanescoblandning*
Dessert: Krusbärskräm
Torsdag
Lunch 1: Fisksoppa med saffran serveras med bröd
Lunch 2: Kycklinglasagnette
Dagens gröna: *Isbergsallad med gurka och tomat*
Dessert: Pannkaka med vispad grädde och *sylt*
Fredag
Nationaldagen:
Förrätt: Ceviché på räkor, rökt lax och avokado serveras med örtkräm
Huvudrätt: Rökrimmat majskycklingfilé serveras med dill- och fänkålspicklade pärllök, basilikasmörsås och potatisbakelse
Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse
Lördag
Lunch: Bakad laxfilé med creme frâiche och västerbottenost serveras med *kokt potatis*
Dagens gröna: *Slottsgrönsaker*
Dessert: Vaniljglass med chokladsås
Kvällsmat: Vad köket erbjuder
Söndag
Lunch: Porterstek serveras med gräddsås och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Bukettgrönsaker*
Dessert: Ananaspaj med vaniljvisp
Kvällsmat: Köttbullar (V) med gräddsås (V) och *mos* (V)