Göteborgs stad
Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende
Vecka 39
Med reservation för ändringar.
Måndag
Lunch 1: Stekt falukorv serveras med stuvade ärtor och morötter samt *kokt potatis*
Lunch 2: Pasta â la Carbonara
Dagens gröna: *Pizzasallad*
Dessert: Fruktkeso
Kvällsmat: Grön ärtsoppa (V) serveras med bröd
Tisdag
Lunch 1: Havets Wallenbergare serveras med skirat smör och potatismos
Lunch 2: Fläskytterfilé serveras med rosepepparsås och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert: Pumpakaka serveras med kardemummagrädde
Kvällsmat: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Kvällsmat 2: Lasagnette Bolognese (V)
Onsdag
Lunch 1: Baconlindad köttfärslimpa serveras med blandsvampsås och *kokt potatis*
Lunch 2: Marockansk kycklinggryta med inlagda citroner och *ris*
Dagens gröna: *Romanescoblandning*
Dessert: Höstens päronkaka serveras med vispad grädde
Kvällsmat: Raggmunk (V) med stekt bacon (V) och *lingonsylt*
Kvällsmat 2: Lasagnette Bolognese (V)
Torsdag
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd
Lunch 2: Moussaka
Dagens gröna: *Blandad råkostsallad*
Dessert: Pannkakor med sylt
Kvällsmat: Omelett (V) med champinjonstuvning (V)
Kvällsmat 2: Lasagnette Bolognese (V)
Fredag
Lunch 1: Kålpudding serveras med cidersås och kokt potatis
Lunch 2: Fisk à la Chermola serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmat: Kycklingpaj (V) serveras med vitlökssås (K)
Kvällsmat 2: Lasagnette Bolognese
Lördag
Lunch: Viltskavsgryta med lingon serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Spenatsallad med tomat och gurka
Dessert: Chokladpannacotta toppad med mandarin
Kvällsmat: Färskostfyllda crêpes (V) serveras med spenatsallad
Söndag
Lunch: Halstrad laxfilé serveras med rostad vitlökssky och kokt potatis
Dagens gröna: Haricots verts
Dessert: Skördepaj med vaniljsås
Kvällsmat: Janssons frestelse (V) och prinskorv (V)