Omsorgen

Göteborgs stad

Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende

Vecka 39

Med reservation för ändringar.

Måndag
Lunch 1:    Stekt falukorv serveras med stuvade ärtor och morötter samt *kokt potatis*
Lunch 2:    Pasta â la Carbonara
Dagens gröna: *Pizzasallad*
Dessert:    Fruktkeso
Kvällsmat:    Grön ärtsoppa (V) serveras med bröd
Tisdag
Lunch 1:    Havets Wallenbergare serveras med skirat smör och potatismos
Lunch 2:    Fläskytterfilé serveras med rosepepparsås och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert:    Pumpakaka serveras med kardemummagrädde
Kvällsmat:    Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Kvällsmat 2:    Lasagnette Bolognese (V)
Onsdag
Lunch 1:    Baconlindad köttfärslimpa serveras med blandsvampsås och *kokt potatis*
Lunch 2:    Marockansk kycklinggryta med inlagda citroner och *ris*
Dagens gröna: *Romanescoblandning*
Dessert:    Höstens päronkaka serveras med vispad grädde
Kvällsmat:   Raggmunk (V) med stekt bacon (V) och *lingonsylt*
Kvällsmat 2:    Lasagnette Bolognese (V)
Torsdag
Lunch 1:    Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd
Lunch 2:    Moussaka
Dagens gröna: *Blandad råkostsallad*
Dessert:    Pannkakor med sylt
Kvällsmat:    Omelett (V) med champinjonstuvning (V)
Kvällsmat 2:    Lasagnette Bolognese (V)
Fredag
Lunch 1:    Kålpudding serveras med cidersås och kokt potatis
Lunch 2:    Fisk à la Chermola serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert:    Ägglikörmousse
Kvällsmat:   Kycklingpaj (V) serveras med vitlökssås (K)
Kvällsmat 2:    Lasagnette Bolognese
Lördag
Lunch:    Viltskavsgryta med lingon serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Spenatsallad med tomat och gurka
Dessert:    Chokladpannacotta toppad med mandarin
Kvällsmat:    Färskostfyllda crêpes (V) serveras med spenatsallad
Söndag
Lunch:    Halstrad laxfilé serveras med rostad vitlökssky och kokt potatis
Dagens gröna: Haricots verts
Dessert:    Skördepaj med vaniljsås
Kvällsmat:  Janssons frestelse (V) och prinskorv (V)