Göteborgs stad
Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende
Vecka 42
Med reservation för ändringar.
Måndag
Lunch 1: Stekt falukorv serveras med stuvade ärtor- och morötter och kokt potatis
Lunch 2: Fiskgratäng med squash och soltorkade tomater serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Bukettgrönsaker
Dessert: Vinbärskräm
Kvällsmat 1: Nikkolautasoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd
Tisdag
Lunch 1: Stekt fläsk serveras med löksås och kokt potatis
Lunch 2: Marockansk köttgryta serveras med 1 klick citronyoghurt, couscous med mynta, russin och mandel
Dagens gröna: Rivna morötter
Dessert: Chokladkaka med hallon serveras med mandelgrädde
Kvällsmat 1: Broccoli- och ädelostpaj (V) serveras med *blandsallad*
Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd
Onsdag
Lunch 1: Pocherad torskfilé serveras med ägg- och persiljesås samt kokt potatis
Lunch 2: Lammfärsbiff med syrlig dillsås serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Kvargdans med bärkompott
Kvällsmat 1: Tortellinigratäng med rökt skinka (V)
Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd
Torsdag
Måltidens dag:
Förrätt: Honungsgravad lax på toast med senapssås
Varmrätt: Långbakad fläskkarré, rostad potatis, kantarellsås & citruskokt spetskål
Dessert: Äppel & kanelkaka, inkokt rosmarinäpple & vaniljkräm
Kvällsmat 1: Kebabpytt (V) serveras med vitlökssås (K)
Fredag
Lunch 1: Viltfärsbiff serveras med rårörda vinbär, blomkålscreme och kokt potatis
Lunch 2: Apelsin- och timjanbakad fiskfilé serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Isbergssallad med gurka och tomat
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat 1: Lax- och potatissallad (K) på hällbröd serveras med *picklad fänkål*
Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd
Lördag
Lunch: Kycklingfilé serveras med kantarellsås och potatis- och rotfruktsgratäng
Dagens gröna: Rostad blomkål
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmat: Broccoli- och potatisfrittata (V) med fläskpastrami (K)
Söndag
Lunch: Fiskgratäng med kräftsmak serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Slottsgrönsaker
Dessert: Äpplefyllda crêpes serveras med syrlig kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding (V) med björnbärskompott