Omsorgen

Göteborgs stad

Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende

Vecka 42

Med reservation för ändringar.

Måndag
Lunch 1:    Stekt falukorv serveras med stuvade ärtor- och morötter och kokt potatis
Lunch 2:    Fiskgratäng med squash och soltorkade tomater serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Bukettgrönsaker
Dessert:    Vinbärskräm
Kvällsmat 1:    Nikkolautasoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2:    Korv (V) med bröd
Tisdag
Lunch 1:    Stekt fläsk serveras med löksås och kokt potatis
Lunch 2:    Marockansk köttgryta serveras med 1 klick citronyoghurt, couscous med mynta, russin och mandel
Dagens gröna: Rivna morötter
Dessert:    Chokladkaka med hallon serveras med mandelgrädde
Kvällsmat 1:   Broccoli- och ädelostpaj (V) serveras med *blandsallad*
Kvällsmat 2:    Korv (V) med bröd
Onsdag
Lunch 1:    Pocherad torskfilé serveras med ägg- och persiljesås samt kokt potatis
Lunch 2:    Lammfärsbiff med syrlig dillsås serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert:    Kvargdans med bärkompott
Kvällsmat 1:     Tortellinigratäng med rökt skinka (V)
Kvällsmat 2:    Korv (V) med bröd
Torsdag
   Måltidens dag:
Förrätt: Honungsgravad lax på toast med senapssås
Varmrätt: Långbakad fläskkarré, rostad potatis, kantarellsås & citruskokt spetskål 
Dessert: Äppel & kanelkaka, inkokt rosmarinäpple & vaniljkräm
Kvällsmat 1:    Kebabpytt (V) serveras med vitlökssås (K)
Fredag
Lunch 1:    Viltfärsbiff serveras med rårörda vinbär, blomkålscreme och kokt potatis
Lunch 2:    Apelsin- och timjanbakad fiskfilé serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Isbergssallad med gurka och tomat
Dessert:    Citronfromage
Kvällsmat 1:    Lax- och potatissallad (K) på hällbröd serveras med *picklad fänkål*
Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd
Lördag
Lunch:    Kycklingfilé serveras med kantarellsås och potatis- och rotfruktsgratäng
Dagens gröna: Rostad blomkål
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmat:    Broccoli- och potatisfrittata (V) med fläskpastrami (K)
Söndag
Lunch:   Fiskgratäng med kräftsmak serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Slottsgrönsaker
Dessert:    Äpplefyllda crêpes serveras med syrlig kardemummagrädde
Kvällsmat:    Risgrynspudding (V) med björnbärskompott