Omsorgen

Göteborgs stad

Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende

Vecka 43

Med reservation för ändringar.

Måndag
Lunch 1:    Korvgryta med pepparrot och senap serveras med kokt potatis
Lunch 2:    Chili con carne serveras med basmatiris
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert:    Nyponkräm med mandelbiskvier
Kvällsmat 1:    Jordärtskocksoppa (V) serveras med bacon (V) och bröd
Kvällsmat 2:    Mannagrynspudding med sylt
Tisdag
Lunch 1:    Panerad rödspätta serveras med dansk remouladsås och kokt potatis
Lunch 2:    Chorizogryta serveras med basmatiris
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert:    Ålandspannkaka serveras med sviskonkompott och vispad grädde
Kvällsmat 1:    Patentsmörgås (V)
Kvällsmat 2:    Mannagrynspudding med sylt
Onsdag
Lunch 1:    Kreolsk kycklinggryta serveras med kokt potatis
Lunch 2:    Grekisk biff med fetaost serveras med krämig tomatsås och rostad potatis
Dagens gröna: Broccoli
Dessert:    Fruktcocktail serveras med kesogrädde
Kvällsmat 1:    Crêpes med skinka och spenat (V) serveras med sallad
Kvällsmat 2:    Mannagrynspudding med sylt
Torsdag
Lunch 1:    Fisksoppa med saffran serveras med aioli och bröd
Lunch 2:    Kåldolmar serveras med lingonsky och kokt potatis
Dagens gröna: Blandat råkostsallad
Dessert:    Ostkaka serveras med hjortrongrädde
Kvällsmat 1:    Pyttipanna (V) med stekt ägg (V) och rödbetor
Kvällsmat 2:    Mannagrynspudding med sylt*
Fredag
Lunch 1:    Fläskscnitzel serveras med kapris och citron, bearnaisesås och klyftpotatis
Lunch 2:    Kycklinglårfilé serveras med salviaskysås och ris
Dagens gröna:  Blandsallad
Dessert:    Äpplepaj serveras med vaniljsås
Kvällsmat 1:    Pulled pork burgare (V) med coleslaw (K) och saltgurka
Kvällsmat 2:    Mannagrynspudding med sylt
Lördag
Lunch:    Fiskgratäng med purjolök- och kaviar serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Rostade morötter
Dessert:    Drottningmousse
Kvällsmat:    Korv (V) med bröd, senapsmajonäs (K) och mos
Söndag
Lunch:    Fläskfilé serveras med tryffelsky samt potatisbakelse
Dagens gröna: Klyftade rödbetor
Dessert:    Kladdkaka serveras med apelsinfrâiche
Kvällsmat:    Omelett (V) med räkstuvning (V)