Göteborgs stad
Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende
Vecka 43
Med reservation för ändringar.
Måndag
Lunch 1: Korvgryta med pepparrot och senap serveras med kokt potatis
Lunch 2: Chili con carne serveras med basmatiris
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Nyponkräm med mandelbiskvier
Kvällsmat 1: Jordärtskocksoppa (V) serveras med bacon (V) och bröd
Kvällsmat 2: Mannagrynspudding med sylt
Tisdag
Lunch 1: Panerad rödspätta serveras med dansk remouladsås och kokt potatis
Lunch 2: Chorizogryta serveras med basmatiris
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Ålandspannkaka serveras med sviskonkompott och vispad grädde
Kvällsmat 1: Patentsmörgås (V)
Kvällsmat 2: Mannagrynspudding med sylt
Onsdag
Lunch 1: Kreolsk kycklinggryta serveras med kokt potatis
Lunch 2: Grekisk biff med fetaost serveras med krämig tomatsås och rostad potatis
Dagens gröna: Broccoli
Dessert: Fruktcocktail serveras med kesogrädde
Kvällsmat 1: Crêpes med skinka och spenat (V) serveras med sallad
Kvällsmat 2: Mannagrynspudding med sylt
Torsdag
Lunch 1: Fisksoppa med saffran serveras med aioli och bröd
Lunch 2: Kåldolmar serveras med lingonsky och kokt potatis
Dagens gröna: Blandat råkostsallad
Dessert: Ostkaka serveras med hjortrongrädde
Kvällsmat 1: Pyttipanna (V) med stekt ägg (V) och rödbetor
Kvällsmat 2: Mannagrynspudding med sylt*
Fredag
Lunch 1: Fläskscnitzel serveras med kapris och citron, bearnaisesås och klyftpotatis
Lunch 2: Kycklinglårfilé serveras med salviaskysås och ris
Dagens gröna: Blandsallad
Dessert: Äpplepaj serveras med vaniljsås
Kvällsmat 1: Pulled pork burgare (V) med coleslaw (K) och saltgurka
Kvällsmat 2: Mannagrynspudding med sylt
Lördag
Lunch: Fiskgratäng med purjolök- och kaviar serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Rostade morötter
Dessert: Drottningmousse
Kvällsmat: Korv (V) med bröd, senapsmajonäs (K) och mos
Söndag
Lunch: Fläskfilé serveras med tryffelsky samt potatisbakelse
Dagens gröna: Klyftade rödbetor
Dessert: Kladdkaka serveras med apelsinfrâiche
Kvällsmat: Omelett (V) med räkstuvning (V)