Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende
Vecka 46
Med förbehåll för avvikelser
I ** köps in av respektive avdelning
Kall mat (K)
Varm mat (V)
Lunch 1: *Spaghetti* med köttfärssås
Lunch 2: Fiskgratäng med purjolök- och kaviar serveras med potatismos
Dagens gröna: *Broccoli*
Dessert: Lingonfromage
Kvällsmat 1: Italiensk kycklingsoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*
Lunch 1: Pocherad torsk serveras med ägg- och persiljesås och *kokt potatis*
Lunch 2: Fransk kycklinggryta med dragon- och äpple serveras med *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert: Kesokaka med apelsingrädde
Kvällsmat 1: Blomkål- och broccoligratäng (V) serveras med rökt kalkonbröst (K)
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*
Lunch 1: Stekt fläsk serveras med raggmunk och rårörda lingon
Lunch 2: Bohuslänsk fiskpudding serveras med skirat smör och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Rivna morötter*
Dessert: Äppelkräm med kanel
Kvällsmat 1: Makaronipudding med lax (V)
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*
Lunch 1: Köttsoppa serveras med pepparrotsvisp och bröd
Lunch 2: Wokade nudlar med kyckling serveras med sweet chilisås
Dagens gröna: *Råkostsallad*
Dessert: Skördepaj med vaniljvisp
Kvällsmat 1: Janssons frestelse (V) och prinskorv (V)
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*
Lunch 1: Biff Lindström serveras med skysås och *kokt potatis*
Lunch 2: Oxbringa serveras med en ört- och senapscreme samt rostad potatis med rotfrukter
Dagens gröna: *Bukettgrönsaker*
Dessert: Bakad ananas och vaniljglass
Kvällsmat 1: Smörgås med räkröra (K)
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*
Lunch: Örtöverbakad fisk serveras med *kokt potatis*
Dagens gröna: *Picklad fänkålsallad*
Dessert: Brownie med salt kola
Kvällsmat 1: Crêpes med skinka- och spenat
Kvällsmat 2: Pastasallad med kyckling (K) och Rhode Island dressing (K)
Lunch: Boeuf Bourgignon serveras med potatispuré
Dagens gröna: *Haricots verts*
Dessert: Pannacotta med bärkompott
Kvällsmat 1: Omelett (V) med champinjonstuvning (V)
Kvällsmat 2: Pastasallad med kyckling (K) och Rhode Island dressing (K)