Omsorgen

Göteborgs stad

Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende

Vecka 48

Med reservation för ändringar.

(V) är varm kvällsmat

(K) är kall kvällsmat

** köps in av respektive avdelning

Måndag

Lunch 1: Korv Stroganoff serveras med *ris*

Lunch 2: Fiskgratäng med purjolök- och kaviar serveras med *kokt potatis*

Dagens gröna: *Brytbönor*

Dessert: Äpple- och päronsoppa och en klick vaniljkvarg

Kvällsmat 1: Potatisbullar (V) med stekt bacon (V) serveras med keso (K)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Tisdag

Lunch 1: Mannerströmming serveras med rårörda lingon, skirat smör samt        potatismos

Lunch 2: Asiatisk fläskköttsgryta serveras med *basmatiris*

Dagens gröna: *Gröna ärtor*

Dessert: Persikohalva serveras med mandelgrädde

Kvällsmat 1: Pyttipanna (V) med stekt ägg (V) och *rödbetor*

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Onsdag

Lunch 1: Stekt fläsk med bruna bönor serveras med *kokt potatis*

Lunch 2: Gratinerad kycklinglårfilé med rataouille serveras med *kokt potatis*

Dagens gröna: *Rårivna morötter*

Dessert: Hallonkräm

Kvällsmat 1: Kökets erbjudande

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa serveras med aioli och bröd

Lunch 2: Bratwurst serveras med senapsstuvad potatis 

Dagens gröna: *Grönkålssallad med apelsin- och granatäpple*

Dessert: Blåbärscrêpes med vaniljglass

Kvällsmat 1: Hermanssonslåda (V)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Fredag

Lunch 1: Pannbiff med stekt lök och skysås serveras med *kokt potatis*

Lunch 2: Fisk- och rotfruktsfrikassé serveras med *kokt potatis*

Dagens gröna: *Blomkål*

Dessert: Kladdkaka med apelsingrädde

Kvällsmat 1: Bröd med Skagenröra (K)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Lördag

Lunch: Kycklingfilé serveras med rosépepparsås och *kokt potatis*

Dagens gröna: Ugnsrostade rödbetor

Dessert: Drottningmousse

Kvällsmat 1: Laxpudding (V) serveras med skirat smör (V)

Kvällsmat 2: Croque Monsieur (V)

Söndag

Lunch: Slottsgryta serveras med pressgurka och *kokt potatis*

Dagens gröna: *Bukettgrönsaker*

Dessert: Saffranskaka med lingonfrosting

Kvällsmat 1: Rökt kalkon serveras med mimosasallad (K) och bröd

Kvällsmat 2: Croque Monsieur (V)