Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende
Vecka 49
Med reservation för ändringar.
(V) är varm kvällsmat
(K) är kall kvällsmat
** köps in av respektive avdelning
Lunch 1: Köttkorv serveras med pepparrotssås och *kokt potatis*
Lunch 2: Dhal, indisk linsgryta, serveras med *basmatiris*
Dagens gröna: *Brysselkål*
Dessert: Fruktcocktail serveras med mandelmascarpone
Kvällsmat 1: Nikkolautasoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)
Lunch 1: Gratinerad kassler med ananas serveras med *kokt potatis*
Lunch 2: Smörstekt fisk serveras med en kall kaprissås och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Broccoli*
Dessert: Blåbärskräm
Kvällsmat 1: Gubbröra (K) på kavring
Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)
Lunch 1: Havets Wallenbergare serveras med citronsmörsås och *kokt potatis*
Lunch 2: Italiensk kycklinggratäng serveras med *pasta*
Dagens gröna: *Vitkålsallad med fänkål och dill*
Dessert: Hallonpaj serveras med vaniljsås
Kvällsmat 1: Korv (V) med bröd, gurkmajonäs (K) och *mos* (V)
Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd
Lunch 2: Bohuslänsk fiskpudding med skirat smör och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert: Pannkakor serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Parisare (V): Tekaka med pannbiff och stekt ägg
Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)
Lunch 1: Panerad kyckling serveras med pepparcreme och rostad potatis
Lunch 2: Bayersk nötköttsgryta och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Haricots verts*
Dessert: Äpplekompott serveras med vaniljkvarg
Kvällsmat 1: Västerbottenpaj (V) serveras med picklad rödlök (K) samt gräddfil (K)
Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)
Lunch: Laxfärserad spätta serveras med vitvinssås och *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert: Prinsessbakelse
Kvällsmat: Fläskpannkaka (V) serveras med *vitkålssallad* (K)
Kvällsmat 2: Finsk korvsoppa (V) serveras med bröd
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré serveras med äpplegräddsås och *kokt potatis*
Dagens gröna: Rödkål
Dessert: Glöggkokta päron serveras med ingefärsgrädde
Kvällsmat 1: Rösti (V) med skagenröra (K) och *fänkålssallad* (K)
Kvällsmat 2: Finsk korvsoppa (V) serveras med bröd