Omsorgen

Göteborgs stad

Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende

Vecka 49

Med reservation för ändringar.

(V) är varm kvällsmat

(K) är kall kvällsmat

** köps in av respektive avdelning

Måndag

Lunch 1: Köttkorv serveras med pepparrotssås och *kokt potatis*

Lunch 2: Dhal, indisk linsgryta, serveras med *basmatiris*

Dagens gröna: *Brysselkål*

Dessert: Fruktcocktail serveras med mandelmascarpone

Kvällsmat 1: Nikkolautasoppa (V) serveras med bröd

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Tisdag

Lunch 1: Gratinerad kassler med ananas serveras med *kokt potatis*

Lunch 2: Smörstekt fisk serveras med en kall kaprissås och *kokt potatis*

Dagens gröna: *Broccoli*

Dessert: Blåbärskräm

Kvällsmat 1: Gubbröra (K) på kavring

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Onsdag

Lunch 1: Havets Wallenbergare serveras med citronsmörsås och *kokt potatis*

Lunch 2: Italiensk kycklinggratäng serveras med *pasta*

Dagens gröna: *Vitkålsallad med fänkål och dill*

Dessert: Hallonpaj serveras med vaniljsås

Kvällsmat 1: Korv (V) med bröd, gurkmajonäs (K) och *mos* (V)

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Torsdag

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd

Lunch 2: Bohuslänsk fiskpudding med skirat smör och *kokt potatis*

Dagens gröna: *Gröna ärtor*

Dessert: Pannkakor serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Parisare (V): Tekaka med pannbiff och stekt ägg

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Fredag

Lunch 1: Panerad kyckling serveras med pepparcreme och rostad potatis

Lunch 2: Bayersk nötköttsgryta och *kokt potatis*

Dagens gröna: *Haricots verts*

Dessert: Äpplekompott serveras med vaniljkvarg

Kvällsmat 1: Västerbottenpaj (V) serveras med picklad rödlök (K) samt gräddfil (K)

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Lördag

Lunch: Laxfärserad spätta serveras med vitvinssås och *kokt potatis*

Dagens gröna: *Gröna ärtor*

Dessert: Prinsessbakelse

Kvällsmat: Fläskpannkaka (V) serveras med *vitkålssallad* (K)

Kvällsmat 2: Finsk korvsoppa (V) serveras med bröd

Söndag

Lunch: Plommonspäckad fläskkarré serveras med äpplegräddsås och *kokt potatis*

Dagens gröna: Rödkål

Dessert: Glöggkokta päron serveras med ingefärsgrädde

Kvällsmat 1: Rösti (V) med skagenröra (K) och *fänkålssallad* (K)

Kvällsmat 2: Finsk korvsoppa (V) serveras med bröd