Solgläntans och Solbackens Vård & Omsorgsboende
Vecka 50
Med reservation för ändringar.
(V) är varm kvällsmat
(K) är kall kvällsmat
** köps in av respektive avdelning
Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis
Lunch 2: Fisk Florentine serveras med potatismos
Dagens gröna: *Bukettgrönsaker*
Dessert: Fruktkräm
Kvällsmat 1: Texmexsoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Lunch 1: Rimmad fläskbog serveras med senapscreme och rotmos
Lunch 2: Kyckling i röd currysås serveras med *basmatiris*
Dagens gröna: *Broccoli*
Dessert: Cheesecakemousse med hjortron
Kvällsmat 1: Makaronipudding med skinka (V)
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Nobelmiddag:
Förrätt: Saltbakade betor serveras med getostcreme
Huvudrätt: Kycklingterrine med en brynt kycklingsky, bönragu samt potatisbakelse
Dessert: Vaniljkokta plommon med kanelkräm
Kvällsmat 1: Kycklingpytt (V) med stekt ägg (V)
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Lunch 1: Spenatsoppa med ägghalva serveras med bröd
Lunch 2: Grekisk biff serveras med fetaostcreme samt rostad potatis- och rotfrukter
Dagens gröna: *Rotsellerislaw*
Dessert: Ostkaka med kardemummaklick
Kvällsmat 1: Stekt fläsk (V) och raggmunk (V) samt *lingonsylt*
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Lunch 1: Köttbullar serveras med gräddsås och potatismos
Lunch 2: Chili sin carne serveras med en klick creme frâiche och *ris*
Dagens gröna: *Kokta morötter*
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat 1: Korv (V) med bröd serveras med gurkmajonäs (V) och mos
Kvällsmat 2: Tomatsoppa (V) med krutonger
Lunch: Pepparrotsbakad fisk serveras med *kokt potatis*
Dagens gröna: *Gröna ärtor*
Dessert: Lussekatt
Kvällsmat 1: Champinjonfyllda crepes (V) serveras med *sallad*
Kvällsmat 2: Tomatsoppa (V) med krutonger
Lunch: Coq au vin serveras med *kokt potatis*
Dagens gröna: *Romanescoblandning*
Dessert: Lingonfromage serveras med saffransgrädde
Kvällsmat 1: Senap sill och löksill serveras med ägg och bröd (K)