Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 49

Med reservation för ändringar.

(V) är varm kvällsmat

(K) är kall kvällsmat

** köps in av respektive avdelning

Måndag

Lunch 1: Köttkorv serveras med pepparrotssås och kokt potatis

Lunch 2: Dhal, indisk linsgryta, serveras med basmatiris

Dagens gröna: Brysselkål

Dessert: Fruktcocktail serveras med mandelmascarpone

Kvällsmat 1: Nikkolautasoppa (V) serveras med bröd

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Tisdag

Lunch 1: Gratinerad kassler med ananas serveras med kokt potatis

Lunch 2: Smörstekt fisk serveras med en kall kaprissås och kokt potatis

Dagens gröna: Broccoli

Dessert: Blåbärskräm

Kvällsmat 1: Gubbröra (K) på kavring

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Onsdag

Lunch 1: Havets Wallenbergare serveras med citronsmörsås och kokt potatis

Lunch 2: Italiensk kycklinggratäng serveras med pasta

Dagens gröna: Vitkålsallad med fänkål och dill

Dessert: Hallonpaj serveras med vaniljsås

Kvällsmat 1: Korv (V) med bröd, mos (V) samt gurkmajonäs (K)

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Torsdag

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd

Lunch 2: Bohuslänsk fiskpudding med skirat smör och kokt potatis

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Pannkakor serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Parisare (V): Tekaka med pannbiff och stekt ägg

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Fredag

Lunch 1: Panerad kyckling serveras med pepparcreme och rostad potatis

Lunch 2: Bayersk nötköttsgryta och kokt potatis

Dagens gröna: Haricots verts

Dessert: Äpplekompott serveras med vaniljkvarg

Kvällsmat 1: Västerbottenpaj (V) serveras med picklad rödlök (K) samt gräddfil (K)

Kvällsmat 2: Färskostfyllda crêpes (V)

Lördag

Lunch: Laxfärserad spätta serveras med vitvinssås och kokt potatis

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Prinsessbakelse

Kvällsmat: Fläskpannkaka (V) serveras med vitkålssallad (K)

Kvällsmat 2: Finsk korvsoppa (V) serveras med bröd

Söndag

Lunch: Plommonspäckad fläskkarré serveras med äpplegräddsås och kokt potatis

Dagens gröna: Rödkål

Dessert: Glöggkokta päron serveras med ingefärsgrädde

Kvällsmat 1: Rösti (V) med skagenröra (K) och fänkålssallad (K)

Kvällsmat 2: Finsk korvsoppa (V) serveras med bröd