Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 1

Med reservation för ändringar.

Inom ** köps in av respektive avdelning

(V) Varm mat

(K) Kall mat

Måndag

Lunch 1: Stekt falukorv serveras med stuvad grönkål och kokt potatis

Lunch 2: Fiskbullar serveras med dillsås och kokt potatis

Dagens gröna: Rivna morötter

Dessert: Exotisk fruktsallad serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Gräddstuvad pyttipanna (V) serveras med stekt ägg

Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd

Tisdag

Lunch 1: Fisk Bordelaise serveras med smörsås samt kokt potatis

Lunch 2: Spaghetti med köttfärssås och riven ost

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Tigerkaka serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Mannagrynspudding (V) serveras med saftsås

Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd

Onsdag

Nyårsafton:

Förrätt: Smördegsbakelse med rökig laxtartar, picklade senapsfrön och örtolja

Huvudrätt: Rimmad vildsvinskarré serveras med enbärsgräddsås, rödlöksmarmelad, smörstekta haricots verts och Pommes Anna

Dessert: Creme Caramel serveras med en körsbärskompott

Kvällsmat 1: Skagenröra (K) på thekaka

Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd

Torsdag

Nyårsdagen: Ångad torskrygg serveras med en saffransbuljong, grönsaker och kokt potatis

Dessert: Arraksdoftande chokladmousse serveras med kaksmulor

Kvällsmat 1: Husets pizza (V) serveras med vitlökssås (K) och pizzasallad

Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch 1: Kreolsk kycklinggryta serveras med pasta

Lunch 2: Citrusfisk serveras med en kall citron- och dillsås samt kokt potatis

Dagens gröna: Bukettgrönsaker

Dessert: Björnbärssoppa serveras med vaniljglass

Kvällsmat 1:  Bondomelett (V) serveras med örtsås (K)

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostcreme (K) och bröd

Lördag

Lunch: Fläskytterfilé serveras med pepparsås och rostad potatis

Dagens gröna: Kokta morötter

Dessert: Äpplepaj serveras med vaniljsås

Kvällsmat 1: Lökpaj (V) serveras med sallad och Rhode Island dressing (K)

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostcreme (K) och bröd

Söndag

Lunch: Biff Stroganoff serveras med saltgurka samt ris

Dagens gröna: Haricots verts

Dessert: Chokladpudding med vispad grädde

Kvällsmat 1: Blomkål- och broccoligratäng med rökt skinka (V)

Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostcreme (K) och bröd