Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende
Vecka 1
Med reservation för ändringar.
Inom ** köps in av respektive avdelning
(V) Varm mat
(K) Kall mat
Lunch 1: Stekt falukorv serveras med stuvad grönkål och kokt potatis
Lunch 2: Fiskbullar serveras med dillsås och kokt potatis
Dagens gröna: Rivna morötter
Dessert: Exotisk fruktsallad serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Gräddstuvad pyttipanna (V) serveras med stekt ägg
Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd
Lunch 1: Fisk Bordelaise serveras med smörsås samt kokt potatis
Lunch 2: Spaghetti med köttfärssås och riven ost
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Tigerkaka serveras med vispad grädde
Kvällsmat 1: Mannagrynspudding (V) serveras med saftsås
Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd
Nyårsafton:
Förrätt: Smördegsbakelse med rökig laxtartar, picklade senapsfrön och örtolja
Huvudrätt: Rimmad vildsvinskarré serveras med enbärsgräddsås, rödlöksmarmelad, smörstekta haricots verts och Pommes Anna
Dessert: Creme Caramel serveras med en körsbärskompott
Kvällsmat 1: Skagenröra (K) på thekaka
Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd
Nyårsdagen: Ångad torskrygg serveras med en saffransbuljong, grönsaker och kokt potatis
Dessert: Arraksdoftande chokladmousse serveras med kaksmulor
Kvällsmat 1: Husets pizza (V) serveras med vitlökssås (K) och pizzasallad
Kvällsmat 2: Rotfruktssoppa med kycklingfärs (V) serveras med bröd
Lunch 1: Kreolsk kycklinggryta serveras med pasta
Lunch 2: Citrusfisk serveras med en kall citron- och dillsås samt kokt potatis
Dagens gröna: Bukettgrönsaker
Dessert: Björnbärssoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat 1: Bondomelett (V) serveras med örtsås (K)
Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostcreme (K) och bröd
Lunch: Fläskytterfilé serveras med pepparsås och rostad potatis
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Äpplepaj serveras med vaniljsås
Kvällsmat 1: Lökpaj (V) serveras med sallad och Rhode Island dressing (K)
Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostcreme (K) och bröd
Lunch: Biff Stroganoff serveras med saltgurka samt ris
Dagens gröna: Haricots verts
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmat 1: Blomkål- och broccoligratäng med rökt skinka (V)
Kvällsmat 2: Krämig tomatsoppa med pasta (V) serveras med fetaostcreme (K) och bröd